e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Novinky v Dolním Poohří na prázdninovou sezónu

publikováno: 17.6.2022, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Přípravu konference cestovního ruchu Stop&Stay v Lounech, plánované prázdninové akce a další novinky před letní sezónou představila na tiskové konferenci v Žatci Destinační agentura Dolní Poohří. Agentura se nyní také soustředí na strategii rozvoje turismu v letech 2023 až 2028. Zaměřit se chce jednak na turisty z nedalekých příhraničních oblastí, ale také na domácí obyvatele regionu a přilákat je k poznávání krás vlastního kraje.

Podněty a nápady na propagaci regionu má přinést 12. ročník konference pro odborníky v cestovním ruchu Stop&Stay, která se bude konat v úterý a středu 21. a 22. června v Lounech. „Konference se do našeho regionu vrací po dvouleté vynucené pauze. V Lounech bude příležitost diskutovat nejen o obnově turismu, ale také o nových trendech a preferencích turistů, které covid hodně změnil,“ vysvětlil předseda správní rady Destinační agentury Jaroslav Špička. 

Ředitel agentury Ing. Lukáš Pichlík představil nové publikace, které letos agentura vydala. Pokračovat bude ještě letos na konci léta druhým číslem vydání Novinek v Dolním Poohří - novin, které informují o aktuálním turistickém dění v regionu. „Letos se více zaměřujeme na vizuální formu propagace. V průběhu sezóny vzniká seriál Videotoulky Dolním Poohřím, jehož první díly budou mít premiéru právě na konferenci Stop&Stay. O prázdninách navíc začneme na našem YouTube kanálu zveřejňovat sérii průvodců po zajímavých místech. Formou rozhovorů budeme představovat novinky a zvát na výlety,“ prozradil Pichlík.

Co chystá agentura na prázdniny pro širokou veřejnost? Největší akcí bude Den Ohře, který se letos po toku řeky posouvá do Žatce. Letos ale tradiční akce proběhne v novém. „Chceme Dni dát trochu dynamičtější podobu, takže připravujeme asi šestikilometrovou poznávací trasu městem, zaměřenou především na rodiny s dětmi,“ vysvětlil ředitel agentury. Program se bude konat v sobotu 23. července. V srpnu chystá agentura cykloputování po regionálních producentech. Na výletě chce představit některé zajímavé držitele certifikátu POOHŘÍ regionální produkt®. „Vydáme se na Lounsko, kde je koncentrace certifikovaných producentů i zážitků nejvyšší,“ pozval Lukáš Pichlík. Se sezónou se Dolní Poohří rozloučí opět ve společenském, a to večerem v Kulturním centru v Klášterci nad Ohří 12. listopadu. Součástí programu bude i vyhlášení výsledků fotosoutěže Poohří vaším objektivem, která pokračuje do konce září, a ocenění nejlepších běžců a chodců Ohřecké osmičky. Tento turisticko-běžecký seriál agentury pokračuje v červnu čtvrtou etapou v Krásném Dvoře na Podbořansku (19. června) a pátou v Žerotíně u Panenského Týnce (26. června).

Destinační agentura také připravuje strategii rozvoje turistické destinace na následující roky. „Za poslední roky se nám podařilo pojem Dolní Poohří uvést do života. Snažíme se stále posouvat možnosti propagace a získávat nové inspirace. Chceme ukázat i místním obyvatelům, že v jejich regionu je množství míst, která mohou objevovat. Byť jsem se tu narodil, stále poznávám, třeba i díky Ohřecké osmičce, místa, kde jsem nikdy nebyl,“ doplnil místopředseda správní rady agentury Michal Voltr. Agentura chce cílit také na zahraniční turisty, především ty z blízkého okolí, tedy Německa a Polska.