e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Destinační agentura Dolní Poohří nabízí pomoc podnikatelům

publikováno: 17.6.2020, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Podpořit domácí cestovní ruch a podnikatelské aktivity chce Destinační agentura Dolní Poohří. Podnikatelům nabízí poradenství a chystá pro ně i konkrétní pomoc v podobě vydání katalogů pro turisty.

„Situace v cestovním ruchu je po opatřeních proti pandemii koronaviru složitá, ale zároveň je to velká příležitost pro oživení domácí turistiky. Cestování do zahraničí bude letos komplikované, proto bychom návštěvníkům měli ukázat krásy Česka a nabídnout jim kvalitní servis,“ domnívá se ředitel Destinační agentury Dolní Poohří Ing. Lukáš Pichlík.

Agentura nyní podnikatelům v cestovním ruchu nabízí bezplatné poradenství, které je má nasměrovat k získání podpor a dotací z Ústeckého kraje. Na čtvrtek 25. června zve všechny poskytovatele ubytovacích a dalších služeb v oblasti cestovního ruchu na setkání v Žatci. Uskuteční se od 10,00 hodin v prostorách salonku Chrámu chmele a piva na náměstí Prokopa Velkého 1951. „Chceme podnikatele seznámit s možnostmi podpory a zároveň jim představit naše aktivity,“ vysvětluje ředitel.

Ještě letos chce totiž agentura vydat tištěný Katalog ubytování v Dolním Poohří. Bude k dispozici návštěvníkům v informačních centrech a v turistických objektech a také ho agentura bude nabízet na veletrzích cestovního ruchu v Česku i zahraničí. „Zařazení do katalogu nabízíme všem bezplatně, je však třeba, aby podnikatelé projevili svůj zájem a aktivitu.“ Katalog ubytování se pak v elektronické podobě objeví i na webových stránkách Dolního Poohří.

Další možností podpory je certifikace značkou POOHŘÍ regionální produkt®, která zahrnuje nejen výrobky, ale též zážitky a služby, tedy také ubytovací a stravovací zařízení či soukromé turistické atrakce. „Proces certifikace je bezplatný a umožňuje využívat oceněným logo POOHŘÍ regionální produkt®. Propagaci oceněných výrobků a služeb se intenzivně věnujeme. Důkazem je na jaře vydaný Magazín regionálních značek Vychutnejte si Dolní Poohří,“ doplňuje Ing. Lukáš Pichlík. Výpravná publikace je turistům k dispozici zdarma a navádí je k atraktivním výrobkům, službám a zážitkům z regionu podél Ohře.

Foto: Archív Destinační agentury Dolní Poohří, K. Peksová.