e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Den otců si připomenou ve Skupicích

publikováno: 17.6.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Dělení ytongu, řezání a svařování plastových trubek, výroba ptáčků z plechu, dárky pro své milované, to vše si budou moci vyzkoušet otcové spolu se svými děti v sobotu 20. června ve Skupicích na Lounsku za odborného dohledu studentů a pedagogů Obchodní akademie a Střední odborné školy generála Františka Fajtla z Loun.

Již nyní studenti ve škole připravují vše potřebné. Další střední školou, která ve Skupicích připraví dílny pro děti a jejich otce je Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Kamenický Šenov, se kterou budou moci návštěvníci pracovat se sklem. Pro muže budou zajímavé výstavy loveckých zbraní a trofejí, výstava historických fréz a traktorů nebo vojenských atributů z II. světové války.

Pro děti bude jistě lákavé malování na obličej nebo jízda na koních. Své umění představí žáci historického šermu a modeláři DDM Postoloprty. Výcvik psů předvede ZO Lenešice. K dobré zábavě budou hrát orchestry Základní umělecké školy Louny – The Bluberries, Morgan a Twisty Vois.

Každý otec, který přijede se svým potomkem do Skupic, absolvuje krátkou procházku, během které bude sbírat razítka do vydané kartičky, za splněné úkoly získá krásnou keramickou Skupickou medaili. Na závěr si budou moci všichni na ohýnku opéct klobásu. Vstupné je dobrovolné. Program bude probíhat ve Statku Pohoda ve Skupicích na Lounsku od 10,00 do 17,00 hodin.

Celý program najdete na webu občanského sdružení Stopy.