e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Žatec oslaví první letní den Pestrofestem

publikováno: 17.6.2014, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Jiří Navrátil

Sdílet: facebook twitter google+

Městské divadlo Žatec ve spolupráci s místní skupinou Jahtec Jammin´ Job pořádá v sobotu 21. června "Festival veselé a pestré hudby, kterou na rádiu nenaladíš“. Podle toho dostal své jméno Pestrofest. V letním kině v Žatci bude znít hudba, kterou se rádia a televize nezabývají, většinou v podání kapel, o nichž ví jen úzký okruh fanoušků.

Na počátku stála myšlenka připojit se nějakou kulturní akcí k oslavě výročí 1010 let od první písemné zmínky o městu Žatci. S podporou kulturní komise Městského úřadu a sponzorů se pořadatelům myšlenku podařilo dotáhnout do konce.

 

Po loňském Gothic openair festivalu v Letním kině, se na místo činu po roce vrací festiválek zcela opačného zaměření. Po temném a mystickém a bohužel zmáčeném Gothic rocku, letos bude letní kino plné pestré a veselé muziky a doufejme, že i sluníčka. Bude hodně ve znamení reagge a ska, ale na své si přijdou i příznivci punku, zkrátka nepřijde ani blues až blues rock a dixieland. Největším tahákem festivalu bude pražská bluesrocková skupina Krausberry. Začne se ve 14,00 hodin a skončí posledním přídavkem někdy po 23. hodině.

K dispozici budou samozřejmě stánky s občerstvením a bude možno si zakoupit všechno, co potěší jazyk, hrdlo, žaludek, oko a možná i ucho návštěvníků Pestrofestu. Lístky bude možno zakoupit na místě v pokladně letního kina za symbolických 160 korun, ale pokud s festivalem počítáte na pevno, v předprodeji jsou lístky za ještě symboličtějších 100 Kč. K dostání v pokladně Městského divadla Žatec. 

Hudba bude znít z letního kina i v srpnu, kdy se zde bude 24. 8. Konat festival „Skutečná liga“ aneb největší soutěž v živém hraní začínající amatérských kapel. Počátkem září bude v Letním kině umístěna Rocková scéna Dočesné. 

 

Program Pestrofestu:

14.00-14.45 - Cock (punk rock Žatec)

15.00-16.00 - Hippy Hou (acoustic folk/pop/reggae Plzeň) 

16.30-17.30 - Jahtec Jammin' Job (reggae/dub Žatec) 

18.00-19.00 - Uraggan Andrew and The Reggae Orthodox (reggae Ústí n. L.) 

19.30-20.30 - Frajara Putika (balkán/ska Plzeň) 

21.00-22.00 - Krausberry

22.15-23.15 - Brass Band (jazz/dixieland Rakovník)