e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Podbořanské letní slavnosti

publikováno: 17.6.2013, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Karel Fiala

Sdílet: facebook twitter google+

Oslavy v Podbořanech proběhnou ve dnech 21. a 22. června. Průběh oslavy příchodu léta mimo jiné obohatí i velká bubenická exhibice, ohňová show, zpřístupnění místních kostelů, hlubanské vodní tvrze a otevření městského muzea. Ještě větší prostor než obvykle bude věnován dětskému divákovi.

Kromě venkovní dětské scény umístěné v prostoru památníku Rudé armády zůstane pro návštěvníky otevřen i kulturní dům. Zde ti nejmladší spolu s rodiči naleznou svůj azyl v Rodinném a mateřském centru Jonáš, kde pro ně budou nachystány nejrůznější činnosti.

O něco větší děti dostanou svůj prostor v interaktivním programu přímo v kinosále kulturního domu. Nejenom rodiče si pak ve foyer budou moci dát v klidu třeba šálek kávy a při tom si prohlédnout malou výstavu z historie starého a nového kina v Podbořanech. K nahlédnutí budou, kromě jiného, i městské kroniky a kroniky kin podrobně mapující jejich činnost od roku 1964.

Hlavní program odstartuje v pátek již od 16,00 hodin téměř domácí pop – rocková kapela Full Time, následovaná o něco tvrdší pražskou formací Katt. Pak již celé náměstí zaplní ostře řezané tóny kytarových riffů a vizuální show jednoho z vrcholů pátečního dne skupiny Dymytry. Určité zklidnění plné melancholických hudebních vzpomínek obstarají skvělí New Age Of Smolie. Určitě nezklame ani hard rocková jistota v podobě skupiny Pumpa, aby večer završila opět domácí mladá metalová krev Modesty & Pride.

Sobotní odpoledne až do podvečera bude mít ve své režii famózní kapela Funny Orchestra Jaroslava Kleina v komponovaném programu „Letem hudebním světem“, kde zazní vše takříkajíc od Vlacha až po Bacha. Návštěvníci slavností se postupně proletí dechovkou, country muzikou, českými i světovými hity 60. i 80. let a známými latinsko – americkými melodiemi. Mezi jednotlivými hudebními bloky vystoupí celá řada místních školských a zájmových zařízení ve speciálním programu. Poté již v průběhu večera postupně vystoupí Richard Tesařík z Yo Yo Bandu, interpreti z muzikálu Michala Davida Děti ráje, pop – punkoví Koblížci (držitelé Českého slavíka v kategorii „Objev roku 2012“), pop – rockoví Eddie Stoilow (Český slavík v kategorii „Skokan roku 2012“), bubeníci z Tam - Tam Batucada a ohnivá skupina Pa – Li - Tchi. Vrchol oslav jistě obstará velký hudební návrat legendy české pop music Václava Neckáře se skupinou Bacily. V letošním roce tento umělec oslaví 70. narozeniny a čtyřicáté výročí společného vystupování s kapelou svého bratra Jana Neckáře. To vše samozřejmě oživí doplňkový program v podobě pouťových a dětských atrakcí a rozšířený stánkový i jarmareční prodej. A samozřejmě nesmíme ani zapomenout na tradiční turnaj v plážovém volejbalu, který se letos kvalifikačními boji rozeběhne již od čtvrtka.

Oslavy budou návštěvníkům přístupné po oba dva dny zcela zdarma. Zájemci o podrobný program Podbořanských letních slavností najdou další informace na adrese http://podboranske-letni-slavnosti.webnode.cz/