e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jirkovské památky se dnes otevírají

publikováno: 17.5.2021, kategorie: Památky, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V pondělí 17. května zahajuje turistickou sezónu město Jirkov. Přijít můžete na prohlídku zámku Červený Hrádek, vystoupat na městskou věž nebo se podívat do hasičské expozice v infocentru.

V současné době už jsou přístupné chodby v přízemí zámku Červený Hrádek s Galerií rodů a výstavou ze zámeckého malířského sympozia 2020. Prostory jsou volně dostupné. Od pondělí 17. května začínají komentované prohlídky zámku. "Do uvolnění hygienicko-epidemiologických omezení jsme dobu prohlídek, bohužel, nuceni upravit na 30 minut. V jedné skupině mohou být s průvodcem 2 osoby nebo příslušníci jedné domácnosti," informoval zámek. Z toho důvodu doporučujeme rezervovat čas prohlídky na recepci zámku. Prohlídky jsou možné od úterý do neděle od 10,00 do 16,00 hodin. Na zámku bude otevřena i zahrádka restaurace. A přijít si můžete zahrát i vědomostní únikovou hru Postupem času.

Do běžného provozu se vrací také infocentrum v Jirkově, kde je otevřena multimediální expozice a hasičská hra. Otevřeno je ve všední dny od 8,30 do 17,00 hodin, o víkendech od 10,00 hodin. Expozice je přístupná bez průvodce vždy pouze pro jednu rodinu.

Městská věž bude otevřena od úterý do neděle od 10,00 do 16,00 hodin, opět pouze pro jednoho návštěvníka nebo rodinu, bez skupinových prohlídek.