e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kam bezpečně do přírody: S dětmi na kolo po utajené stezce

publikováno: 17.4.2020, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Tentokrát máme pro vás výlet na trochu netradiční cyklostezku, na níž je minimální provoz. Hodí se pro začátky vašich malých cyklistů nebo procházku s kočárkem či odrážedlem. Zdatnější si dají víc koleček. Míříme pod Doupovské hory.

Pobyt v přírodě je zásadní pro naši iminutu a pomáhá i naší psychice zvládnout současné náročné dny. Vydejte se proto s námi bezpečně do přírody. Další informace o tom, proč jsme začali zveřejňovat tyto tipy najdete v článku Kam bezpečně do přírody: Série tipů na výlety.

Krátká cyklostezka v Blově na Podbořansku, na úpatí Doupovských hor, má naprosto perfektní povrch, takže se hodí pro kola, in-line, kočárky a všemožná dětská odrážedla nebo invalidní vozík. Navíc leží v málo obydlené i málo turisty objevené krajině. Což ale předpokládá, že vyrazíte autem.

Cyklostezka začíná na parkovišti v Zahořanech, malé vsi u Radonic, jižně od Nechranické přehrady. Pod komínem bývalé třídírny uhlí najdete velké parkoviště. Odtud vede stezka směrem na Blov jednosměrně a po půlkilometru dojdeme či dojedeme na okruh okolo rybníka Podkova - bývalého uhelného lomu Prokop. Okruh měří asi čtyři kilometry a vede zcela mimo zastavěná území.

Jak bezpečně vyrazit na výlet nebo procházku? Pokud je to možné, vyhněte se hromadné dopravě. Budeme vám nabízet tipy jako pro motorizované, tak krátké výlety přímo z měst. Choďte pouze v úzkém rodinném kruhu, nepřibírejte žádné přátele nebo sousedy či spolužáky vašich dětí - společný pohyb je s výjimkou rodiny omezen na dvě osoby. Než opustíte území obce, mějte na sobě vždy roušku. Vezměte si s sebou vlastní zásobu jídla a pití - restaurace jsou zavřené a do místních obchodů nechoďte. Pokud na cestě někoho potkáte, poodejděte z cesty a vyhněte se. V přírodě roušku nosit nemusíte.

Užijte si pobyt v jarní přírodě a hodně zdraví!