e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Turistickou sezónu v Mostě zahájí dva výlety

publikováno: 17.4.2017, kategorie: Sport, autor: Alena Sedláčková

Sdílet: facebook twitter google+

Sobotní pěší pochod Mostecké šlápoty a nedělní cyklojízda odstartuje turistickou sezónu v Mostě. Pro pěší v sobotu 22. dubna i pro cyklisty v neděli 23. dubna bude připraveno několik tras různé délky, aby si svůj výlet mohli najít všichni. Obě akce skončí společenskou zábavou a muzikou.

Sobotní pěší výlety se konají ve spolupráci města a mostecké organizace Klubu českých turistů pod známým a populárním názvem Mostecké šlápoty. Ty se letos budou v Mostě konat již po 38. Šlápoty startují u Městské knihovny v čase od 7,30 do 10,00 hodin. Startovné činí 25 Kč. Od knihovny, kde obdrží mapku s přesným popisem trasy, potom turisti vyrazí na jeden z výletů. Ten si zvolí sami podle délky trasy, vybírat mohou cestu dlouhou 10, 14, 20 nebo 26 km. Nejkratší z tras vede na letiště v Braňanech, nejdelší do Bečova, prostřední trasy vedou po městském okruhu a modré turistické značce. V cíli, který je pro všechny společný za knihovnou v restauraci U Káči, účastníci obdrží malou odměnu v podobě diplomu, suvenýru a občerstvení.

Nedělení sportovní setkání s podtitulem Jarní cyklorozjezd je potom určeno cyklistům různého věku i zdatnosti. Pro cyklisty město připravilo dvě rozdílné trasy, kratší a méně náročnou pro rodiny s dětmi a delší pro ty trénovanější sportovce. Start cyklojízdy, která symbolicky zahájí turistickou sezonu v Mostě, bude v 11,00 hodin tentokrát v amfiteátru na Benediktu. Rodinná trasa o délce 16 km povede z Benediktu přes Vtelno, okolo golfového hřiště, dále po trase 3112, směrem na Čepirohy, po Žatecké ulici a okolo Hněvína do cíle, který je pro obě trasy na Matyldě. Delší, zhruba 29kilometrová trasa zavede cyklisty z Benediktu do Vtelna, pojedou podél říčky Srpiny, dostanou se do Polerad, Lišnice, pojedou kolem hipodromu, po trase 3113 do zahrádkářské kolonie U Kurtů, dále Žateckou ulicí a dál okolo Hněvína do cíle na Matyldě. Tam všechny čeká příjemná muzika, občerstvení, Cyklopoint připravil pro zájemce instruktáž výměny duše v terénu a jistě nejen malé cyklisty potěší setkání s lvíčkem, městským maskotem projektu Čistá mobilita, nebo maskotem společnosti Severočeská teplárenská.