e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Muzikál Cabaret rozvíří emoce na mosteckém jevišti

publikováno: 17.2.2016, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Už pozítří večer se roztančí na scéně Městského divadla v Mostě Cabaret. Diváky čeká živý devítičlenný Kit-Kat Band, velkolepé scény, extravangantní kostýmy i sugestivní příběh z předválečného berlínského cabaretu, nad nímž se stahují černá mračna dějin. První premiéra nové sezóny začíná v pátek 19. února v 19,30 hodin.

Americký muzikál Cabaret režíroval Pavel Ondruch, který už v Mostě uvedl například Baladu pro banditu nebo Zpívání v dešti. Skvělou hudbu Johna Kandera s notoricky známými písněmi uslyší diváci naživo. Na jevišti uvidíte kostýmy Heleny Tavelové, scénu Michala Syrového a choreografie Jana Veselého.

„Je to zlomové dílo v dějinách muzikálu, jehož genialitu dokazuje fakt, že je dnes stále – možná ještě více než kdy předtím – aktuální. Když se dívám na paralely současné doby s dobou, v níž se plíživě dostával k moci nacismus, jímá mě hrůza. Cabaret mi, a doufám, že i divákům, pomůže tento děs pojmenovat a tedy i zpracovat. Proč je tak těžké „žít a nechat žít“?“ řekl režisér, Pavel Ondruch. Na otázku, jakou by měl Cabaret příchuť, kdyby byl zmrzlina, odpověděl takto: „S kokainovou zmrzlinou jsem se ještě nesetkal, a tak volím o něco méně neobvyklou příchuť – olivovou. Hodně hořkou, temnou, smyslnou, skoro až perverzní, nepřislazovanou a zároveň rafinovanou. Na první ochutnání se vám zježí chlupy po celém těle a vy nebudete vědět, jestli rozkoší nebo hnusem.“

V hlavních rolích uvidíte Williama Valeriána jako Clifforda Bradshawa, Luciu Jagerčíkovou jako Sally Bowles a Jakuba Dostála jako Kabaretiéra. V dalších rolích uvidíte Víta Herzinu, Jakuba Koudelu, Karolínu Herzinovou, Reginu Razovovou, Kateřinu Sedlákovou a mnoho dalších.

Nestihnete-li premiéru, můžete Cabaret vidět znovu 29. února a 17. března.

Foto: A. Pšemetskyy