e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend – 19. až 21. února

publikováno: 17.2.2010, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Zajímavé dění nabídnou lyžařské svahy. Jen pro zdatné je dvanáctihodinovka na Klínech, pro děti je naopak určen karneval na lyžích na Meziboří. Máme i další nabídky pro děti – noc dinosaurů, škraboškový ples, trojrozměrné filmy. Ač podle liturgického kalendáře již začal předvelikonoční půst, stále ještě někde trvá masopustní veselí, třeba na maškarním plese.

Masopust
V pátek 19. února projde Chomutovem masopustní průvod, který tradičně organizuje Podkrušnohorský zoopark Chomutov. Průvod pohádkových bytostí a hudebníků vyjde od restaurace Tajga do centra města v 15,30 hodin. Od 18,00 hodin je připravena v Tajze masopustní zábava.

Plesy, bály, karnevaly
Devátý Reprezentační ples DDM Bílina, tentokráte ve stylu Pirátského bálu se koná v pátek 19. února od 20,00 hodin v kulturním domě Fontána v Bílině.
Obec Petrohrad pořádá III. Obecní ples, který se uskuteční 19. února na sále pohostinství Na Návsi od 20,00 hodin. Hraje Iša Barák.
V Krušnohorském maskaronu v budově divadla v Teplicích se 19. února koná reprezentační ples města Teplice.
V sobotu 20. února se koná zajímavý ples v Žatci, a sice s podtitulem Roztančená kolečka to bude první vozíčkářský ples, koná se v restauraci Zlatý chmel.
Centrum volného času v Mostě pořádá v neděli 21. února od 16,00 hodin pro děti škraboškový ples.
Maškarní bál na zámku Červený hrádek u Jirkova se koná 20. února od 20,00 hodin. Celým večerem provází Jiří Formánek, vystoupí žáci ZUŠ Jirkov, hraje kapela Flashdance. Za poplatek 200 Kč si můžete zapůjčit kostým.

Noc dinosaurů
Dům dětí a mládeže Sluníčko Duchcov pořádá pro děti Noc dinosaurů. Děti přenocují z 19. na 20. února v DDM a dozví se mnoho zajímavého o největších tvorech, kteří kdy chodili po naší planetě.

Koncerty
V rockovém klubu V+V v Mostě zahraje v pátek skupina Seven z Českých Budějovic.
V jazz klubu v Teplicích hraje v sobotu od 20,00 hodin slovenská skupina Bluesweiser.
45 let své existence slaví letos skupina folková legenda, skupina Rangers. Slavit s ní můžete 18. února od 19,30 hodin v Městském divadle v Žatci.
V sobotu 20. února v 19,00 hodin hostuje opět v Domě kultury v Teplicích mezinárodní mládežnický symfonický orchestr a pěvecký sbor europera. Podrobnosti v článku.
V pátek 19. února od 18,00 hodin se v renesančním sále zámku Klášterec nad Ohří koná koncert nazvaný Trio Siraels. Účinkují: Jitka Hosprová – viola, Pavlína Senič – soprán, Lada Jirásková Bartošová – klavír.

Trojrozměrný festival
Festival 3D filmů, první svého druhu v ČR, začíná ve čtvrtek 18. února v kině Svět v Lounech. Až do neděle můžete vidět celkem osmnáct, převážně dětských filmů. Vrchlem festivalu bude v neděli od 20,00 hodin promítání jednoho z nejúspěšnějších filmů loňského roku Avatar. Podrobný program festivalu v rubrice Volný čas.

O kočkách
Máte rádi kočky? Vlastníte nějaké? Jsou vám tito malí tygři sympatičtí? Pokud ano, neváhejte a přijďte ve čtvrtek 18. února v 17,00 hodin do žatecké Křížovy vily (Zeyerova ulice). O těchto „šelmách“ tu bude povídat známý žatecký veterinář MVDr. Břetislav Frýba. Přítomny budou i živé kočky, proto pořadatelé prosím, abyste si s sebou nebrali své domácí myšky. Přednáška se koná v rámci cyklu VVV…Večery ve Vile.

Výstavy
Galerie Vojtěcha Preissiga ve Světci na Teplicku pořádá v pátek 19. února od 17,00 hodin na vernisáž výstavy fotografií reportéra týdeníků Metropol Miroslava Rady. Výstavu uvede Pavel Koukal, umělecký přednes zajistí Věra Bartošková, hru na flétnu pak Lukáš Vytlačil.
Vernisáž fotografií Windricha Helmuta se koná ve čtvrtek 18. února od 17,00 hodin v galerii Josefa Lieslera v Kadani.
V úterý 23. února se v litvínovské galerii Radniční sklípek otevře výstava nazvaná "multinude of pictures", která kombinuje obrazy, grafiky, fotografie Miloše Žihly, Karla Pobřísla a Daniela Černého. Vernisáž se koná v 18,00 hodin a výstava bude otevřena DO 17. března.

Thunové se vrací
Další zábavnou prohlídku zámku chystají v Klášterci nad Ohří na 18. února. V 18,00 a 19,00 hodin se můžete vydat na prohlídku Muzea českého porcelánu, kterou obohatí autorské představení Divadelní společnosti KLAS pod názvem Thunové se vrací. Nutné rezervovat předem.

Lyžování
Na Klínovci se bude o víkendu představovat nový vůz mladoboleslavské automobilky, a při té příležitosti bude připraven program pro lyžaře i nelyžaře: mimo jiné obří slalom, bungee running, vystoupení kapel Děda Mládek Illegal Band a Hamleti v čele s Alešem Hámou. Zájemci budou moci využít zkušebních jízd. Program začíná v sobotu i neděli v 9,30 hodin u dolní stanice lanové dráhy Dámská Skiareálu Klínovec.
Lyžařský areál Meziboří u Litvínova zve 21. února od 10,00 hodin na karneval. Soutěžit se bude o nejrychlejší a nejhezčí masky. Vlek pro všechny masky celý den zdarma.
Dvanáctihodinový noční závod na běžkách Klínská noc nabídne adrenalinovou zábavu pro ty nejzdatnější. Start je v sobotu ve sportovním areálu Klíny na Litvínovsku v šest hodin večer (prezentace od 15,00 do 16,30 hodin ve skiservisu). Konec závodu je pak v šest hodin ráno a poté následuje v chatě Emeran vyhlášení výsledků. Jezdit se bude na pětikilometrovém okruhu na Klínech. Přihlášky a podrobnosti zde: http://www.alkalis.cz/klinska-noc/.

Nezapomeňte, že další akce v mnoha městech kraje jdete v rubrice PROGRAMY.