e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Sběrové soboty a provoz sběrného dvora odpadů v Lounech

publikováno: 17.2.2010, kategorie: Zajímavosti, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

Sběrové soboty měly a mají v Lounech velikou popularitu. Ovšem v roce 2010 čekají obyvatele města Loun některé změny, které se týkají nakládání s komunálními odpady. Změny si vynutila úsporná opatření, která musí město Louny, stejně jako i jiná města, zrealizovat.

Největší změnou, která se dotkne všech je snížení počtu sběrových sobot. Ze současného počtu bude jejich počet snížen na polovinu, v roce 2010 se tedy bude konat 6 sběrových sobot. S jedinou výjimkou se budou opět konat první sobotu v daném měsíci. Konkrétní termíny sběrových sobot jsou následující: 9. ledna, 27. března, 5. června , 4. září, 2. října a  4. prosince.

Město Louny prosí všechny občany, aby věnovali pozornost těmto termínům a neodkládali vybrané druhy odpadů v jiných termínech. Připomínáme ještě, že sběrové soboty jsou pouze pro určené druhy objemných odpadů a elektrozařízení, jako např. koberce, matrace, nábytek, pneumatiky, lednice a televizory. Odkládání jiných druhů odpadů, stejně tak jako jejich odkládání mimo určené termíny bude postihováno Městskou policií Louny.

V nezměněném rozsahu funguje sběrný dvůr odpadů města Loun, který je umístěn v areálu Technické správy města Loun s. r. o. v Poděbradově ulici v Lounech (u malého nádraží) . Do sběrného dvora můžete zdarma přivézt objemné a nebezpečné odpady z domácností, elektrozařízení, biologicky rozložitelné odpady apod.

Provozní doba sběrného dvora je od pondělí do pátku od 8 do 18 hodin, o víkendech a svátcích od 10 do 17 hodin.