e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Offroadsafari chystá novinku: Noční výlet Mosteckem

publikováno: 17.1.2019, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 9. února vyrazí tým Offroadsafari s turisty na svůj první noční výlet po tajemných místech Mostecka. "Tenhle výlet není pro slabé povahy, aneb kdo se bojí, nesmí do...bunkru/trestaneckého tábora/na výsypky a další tajemná i dobrodružná místa," vysvětluje Martin Bareš.

"Vydáme se v offroadech na jízdu místy, která vás uchvátí i ve dne, ale teprve tma jim dodá tu správnou tajemnou atmosféru," dodává. Čekají vás výsypky,  industriální gejzír důlní vody, který by nám mohlo závidět nejedno lázeňské městoi magická noční vyhlídka na zálužskou chemičku s polními hořáky. Návštívíte rozvaliny rozbombardovaného kárného tábora s krytem Einmannbukerem, kde se podle svědků odehrávaly nepopsatelné krutosti a podíváte se do soukromého předválečného bunkru ŘOP vz. 37. Na vyhlídce na osvětlené město Most přes Mostecké jezero se pak dozvíte mnoho zajímavostí o jezeře i starém Mostě. Na závěr se podíváte do samé centrály Offroadsafari - do protileteckého krytu z druhé světové války, kde si upečete buřty a můžete si popovídat nejen o jeho historii.

Začátek je na stejném místě jako závěr, tedy u štábu RICO, před bývalou textilní továrnou na Šumné v Litvínově, a to v 18,00 hodin. Výlet se vším všudy, tedy i buřty, stojí 490 korun. Rezervovat si ho můžete, dokud zbývají nějaká volná místa, zde.