e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Netřesk pozval do Mostu novináře a spisovatele Tomáše Klvaňu

publikováno: 17.1.2018, kategorie: Vzdělávání, autor: David Blažek

Sdílet: facebook twitter google+

Na pozvání Klubu zvídavého člověka Netřesk přijede tento týden do Mostu Tomáš Klvaňa, novinář a hostující profesor New York University Prague. Autogramiáda jeho knihy a diskuse proběhne ve čtvrtek 18. ledna od 17,00 hodin v restauraci U Hůlů v Mostě pod Lunou.

Klvaňa je autorem knihy Možná přijde i diktátor, která se zabývá zejména dobou "postfaktickou", ve které pravda přestala hrát významnou roli a v posuzování reality ji nahradily emoce a pocity, často tak vratké. Na několika příbězích ze současnosti (např. odebrání dětí Michlákové norským státem) ukazuje i špatnou práci a stranění mnohých českých novinářů, které vyrůstají z kmenové psychologie "my proti nim". Této perspektivy pak dovedně využívají i mnozí současní politici. 

Autogramiáda nové knihy a diskuse s Tomášem Klvaňou proběhne ve čtvrtek 18. ledna od 17,00 hodin v restauraci U Hůlů v Mostě pod Lunou. Kromě toho, že Tomáš Klvaňa je vzdělaný člověk s bystrým úsudkem a schopností zaujmout, pořadatel akce si od besedy slibuje i oživení zájmu o věci veřejné mezi Mostečany, protože ačkoliv politika se stala v naší zemi sprostým slovem, je pouze na nás, dopustíme-li její další úpadek nebo budeme usilovat o její povznesení. Jiná cesta není možná, tvářit se "nepoliticky" totiž problém s fungováním naší společnosti sotva vyřeší.