e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovské muzeum obnovilo úspěšnou výstavu historického prádla

publikováno: 17.1.2018, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Oblastní muzeu v Chomutově v letošním roce opět představuje výstavu na téma historie spodního prádla a hygieny. O loňskou výstavu byl velký zájem a v muzeu se sešlo množství nových exponátů, a tak se pracovníci muzea rozhodli přichystat výstavu z těchto nových a krásných přírůstků. Otevřena bude v budově radnice do 18. března.

Výstava má tedy staré kulisy, ale předměty – valchy, pračky, ždímačky, spodní a noční košilky, domácí župánky, negližé, to vše bude nové a neokoukané. Výstava bude dále mapovat základní oblasti hygieny: historii mytí, péči o vlasy, ústní dutinu, holení včetně vývoje dalších kosmetických prostředků.

Pro dámy všech věkových kategorií muzeum připravuje valentýnské povídání o kráse. Konat se bude 17. února od 15,00 hodin v budově historické radnice na náměstí 1. máje v Chomutově, stejně jako celá výstava.

Pro mateřské školy je připraven program s pracovním listem, kde se děti hravou formou seznámí s historií hygieny a hygienických návyků, které dnes známe. Pro základní a střední školy jsou připraveny prohlídky s krátkou přednáškou, která studenty vtáhne do oblasti historie hygieny a spodního prádla.

Výstava potrvá do 18. března, otevřeno je od úterý do pátku od 9,00 do 17,00 hodin, v sobotu od 13,00 do 17,00 hodin.