e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Diváky v Žatci pobaví proslulá Zelňačka

publikováno: 17.1.2017, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Druhou lednovou činohrou, kterou můžete vidět v žateckém divadle, bude světově proslulá Zelňačka. Na vtipnou komedii o velikém přátelství, lásce, ufonovi, polívce a nebi plném hvězd můžete přijít v pondělí 23. ledna. V hlavních rolích se představí Oldřich Vízner a Otakar Brousek ml.

Autor René Fallet se v poutavém příběhu vrací ke krásám prostého života na panenském venkově, který postupem času mění svůj charakter a trpí díky necitlivému pokroku a honbě po penězích. Hru proslavila i její filmová podoba z roku 1981 s Louisem de Funésem v hlavní roli. Později se dočkala i české televizní verze, v níž si venkovské dědky zahráli Josef Somr a Jan Skopeček.

Děj se odehrává na společném dvorku dvou věčně připitých vesnických „prďolů“, kteří by rádi zastavili čas pod nekonečnou oblohou plnou hvězd. A právě tam někde v nekonečnu kdosi potřebuje to nejlepší, co lidstvo vytvořilo. Není divu, že za stodolou zaparkuje létající talíř. V komediální hře výborně zahrají Oldřich Vízner, Otakar Brousek ml, Vojtěch Záveský, Barbora Jánová a Jan Szymik. Začátek je naplánován na tradiční devatenáctou hodinu. Lístky jsou stále v prodeji v pokladně divadla.