e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pestrost Krušnohoří v teplickém muzeu

publikováno: 17.1.2013, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

do 10. února je ve výstavních prostorách Regionálního muzea v Teplicích k vidění zajímavá dvojjazyčná putovní výstava Pestrý-Bunt, pojednávající o biologické rozmanitosti v Krušných horách. Vstup na tuto výstavu je zdarma.

V českém i německém jazyce se návštěvníci výstavy dozví zajímavosti o biotopech, živočiších a rostlinách typických pro Krušné hory, stejně jakko i informace o významných chráněných území česko-německého příhraničního regionu. Výstava dále informuje o hlavních cílech projektu „Pestrý-Bunt“, jež se zaměřuje převážně na ochranu druhů a biotopů, ekologickou výchovu a práci s veřejností. 

První zastávkou celkem dvouletého putování této výstavy bylo Podnikatelské centrum a centrum služeb GDZ v Annabergu-Buchholzi, kde byla prezentována v květnu 2012. V červnu 2012 se přesunula na Zemské ředitelství Saska v Chemnitz. V srpnu až září 2012 bylo možno prohlédnout si výstavu na půdě Krušnohorského lidového domu na Lesné. Během října až prosince 2012 byla výstava umístěna v aule Scholy Humanitas v Litvínově. Po skončení výstavního období na zámku v Teplicích poputuje výstava dále do Ústí nad Labem do prostorů Domu dětí a mládeže, kde bude k vidění během února až března 2013.

V Teplicích ji můžete vidět ve všední dny mimo pondělí od 12,00 do 17,00 hodin a o víkendu od 10,00 do 12,00 a od 13,00 do 17,00 hodin. Vstup je zdarma.