e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Prodejní výstava pro Rosku na síti

publikováno: 16.11.2020, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Klášterecká galerie Kryt, kterou v tuto chvíli nemohou zájemci navštívit, otevřela on-line výstavu. Pomocí katalogu na webu města si můžete prohlédnout a také zakoupit díla, která měla být součástí prodejní výstavy Navzdory ve prospěch organizace Roska.

"Posláním celorepublikové pacientské organizace Unie Roska je podpora pacientů s roztroušenou sklerózou a jedna taková pobočka vznikla nedávno v Chomutově. Nedávno skončila v Chomutově výstava v restauraci Republika, kde bylo vystaveno 100 děl od 70 umělců, s názvem SPOLU. Výstava byla prodejní a její výtěžek putoval právě chomutovské pobočce Rosky. Podobou výstavu s názvem Navzdory Roska ve spolupráci s městem Klášterec plánovala i u nás, v městské galerii Kryt," vysvětlila vznik on-line výstavy kurátorka galerie.

Na výstavu svá díla věnovali regionální umělci Jitka Kůsová, Miroslav Rada, manželé Fišrovi, Milan Tóth, uvidíte díla Ladislava Steňka, fotografa Krušnohoří Martina Valiny, díla věnoval také Radovan Smokoň či Milan Bezaniuk a další a další zvučná jména. V katalogu jsou uvedeny i ceny, za něž se díla prodávají. V případě zájmu o některé z děl kontaktujte Galerii Kryt.