e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jak se mlsalo za první republiky? Uvidíte v Chomutově

publikováno: 16.11.2020, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Do cukrárny z dob první republiky vás pozve chomutovské muzeum. Jeho kurátoři v budově radnice připravují sladkou výstavu. Otevře se, jakmile to vláda povolí. Pokud máte doma zajímavé recepty, můžete se na výstavě podílet.

Výstava Historické cukrárny aneb mlsání za první republiky by se podle plánu měla otevřít již 24. listopadu, ale stane se tak samozřejmě až poté, co budou muzea vládnou zpřístupněna. Můžete se těšit na prvorepublikovou výrobnu cukrovinek i na samotnou prodejnu. K vidění budou jak zákusky z této doby, tak i cukrárenské vybavení.

Muzeum chce expozici doplnit autentickými repcety, a tak vyzývá všechny milovníky pečení a sladkého tvoření, aby zaslali svůj oblíbený recept, ideálně včetně fotografie. "Recepty budeme vkládat přímo do výstavy a zveřejníme je také na facebookových a webových stránkách muzea. Současné recepty tak doplní několik skutečně původních prvorepublikových receptů ze starých kuchařek, které se na výstavě objeví," vysvětluje ředitelka muzea Markéta Prontekerová.

Recepty je možné posílat na e-mail sekretariat@muzeumchomutov.cz nebo je možné je přinést osobně do budovy muzea.