e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Obyvatelé Nechranic se mají na co těšit

publikováno: 16.11.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Eva Gruntorádová

Sdílet: facebook twitter google+

Zateplení domů, nová zeleň a čistička odpadních vod. Obec Březno pečuje o své osady, novinky teď čekají Nechranice pod stejnojmennou přehradou. „Od září zateplujeme tamní bytové domy, týká se to osmnácti bytů,“ říká Zdeněk Valenta, starosta Března, pod něž osada patří. Do zimy budou stavební práce za tři miliony korun dokončeny.

Vítanou investicí je také výstavba čističky odpadních vod. „Stávající čistička špatně funguje, pochází totiž ze šedesátých let,“ dodává starosta. Jsou na ni napojeny právě výše zmiňované panelové domy. Náklady jsou rozpočtovány na 1,68 milionu korun včetně DPH. Obyvatelé rodinných domů v takzvaných starých Nechranicích se k čističce připojovat nebudou pro velkou vzdálenost.  Zde bude předložen zastupitelstvu návrh, aby obec určitou částkou přispěla majitelům rodinných domů například na výstavbu domovních čističek.

V Nechranicích probíhá nová výsadba zeleně od panelových domů až k výtoku řeky Ohře z přehrady. Budou zde vysazeny nové okrasné, ale i ovocné stromy a keře. Příští rok plánuje Březno rekonstruovat vjezdovou komunikaci na náves Nechranic. V současnosti ji tvoří nezpevněná komunikace.