e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend – 18. až 20. listopadu

publikováno: 16.11.2011, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední víkend před začátkem Adventu vás pozveme do vytápěných prostor. Máme pro vás pár tipů na koncerty, operu a filmové festivaly. Pokud se nebojíte smogu a zimy, vyražte na farmářský trh.

Opera v kině
Milovníkům opery jistě nemusíme představovat projekt přenosů z Metropolitní opery v New Yorku. Tentokrát na vás čeká trochu neznámá opera Satyagraha autora Phila Glasse, pojednávající o životě Mahátmá Gándhího. Opera je zpívaná v sanskrtu. Světová premiéra byla v roce 1980 v režii v Česku velmi dobře známého anglického režiséra Davida Poutneyho. Inscenace, která bude z Metropolitní opery přenášena, měla v New Yorku premiéru v roce 2008. Vidět ji můžete v sobotu 19. listopadu od 18,45 hodin v Digitálním kině v Žatci.

Festival zimních sportů
Nové chomutovské kino Svět hostí v sobotu 19. listopadu Filmový festival zimních sportů. Těšit se můžete na extrémní lyžování, zimní horolezecké výstupy, snowboarding, skialpinismus a další aktivity v zimní přírodě.  Program začíná v 17,00 hodin, kdy uvidíte filmy kitesurfingu na Mont Blanc, lezení v ledu v Norsku, freeride v Alpách, plavání v ledové vodě či lyžování v Kašmíru. Po přestávce od 19,30 hodin vás čeká beseda s členy skicrossového týmu Chomutov, dokumentaristou a kameramanech Martinem Vrbickým a jeo dokument o českém freeridingu na Aljašce. Na závěr se můžete zúčastnit losování o ceny.

Festival outdoorových filmů
Další filmový festival probíhá v Bílině v digitálním kině. Od 15. do 19. listopadu zde můžete vidět filmy osmého mezinárodního festivalu outdoorových filmů. Ve čtvrtek vás například očeká dokument Trabantem napříč Afrikou, v pátek francouzský film Svět Gastona Rebuffat a v sobotu české filmy Řeka divokých koní a Snowporning The 10th movie. Začátky od 19,00 hodin.

Farmářské trhy
Sezóna farmářských trhů pomalu končí, ačkoliv je co nevidět nahradí trh vánoční. Jednu z posledních příležitostí máte na Hipodromu v Mostě, kde se  v sobotu 19. listopadu koná trh od 8,00 do 12,00 hodin. Nakupování od pěstitelů a výrobců z regionu vám zpestří Rock-Balet, Divadlo Vetři, dětská diskotéka a Ježíškova Vánoční pošta. Od 7,50 hodin zajištěna kyvadlová doprava ze zastávek První náměstí, ulice Čs. Armády a Dopravní podnik.

Koncerty
Už ve čtvrtek 17. listopadu můžete navštívit v hudebním klubu na Střelnici v Kadani koncert jazz-popové zpěvačky Melanie Scholtz z Jižní Afriky. Začátek v 19,00 hodin.
Máme pro vás dvě pozvánky do Jazz klubu v Teplicích v budově zámku. V pátek zde vystoupí písničkářka Martina Trchová se svým triem a v sobotu skupina Brownies -  Annamária D Almeida a Pavel Rohlena.
Folkové večery pod Kaštanem ve stejnojmenné restauraci v Mostě v nákupním centru G pokračují 17. listopadu vystoupením litvínovské skupiny Kvinta. Začátek v 19,00 hodin.
Organizace Kuprospěchu pořádá v sobotu 18. listopadu v Městským lázních v Chomutově koncert, na kterém vystoupí skupiny Schwarzprior, Dva, Attitudes a Darja.
Dvě punkové legendy, skupiny E!E a SPS vyrazily na společné Pogo turné – slyšet je můžete v Bílině v pátek 18. listopadu od 20,00 hodin v Kulturním domě.
Další zastávkou skupiny Support Lesbiens na jejich Homobottour je litvínovská Citadela. Koncert se koná 18. listopadu od 20,00 hodin.