e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Finálový koncert FlyUp v Bílině

publikováno: 16.11.2009, kategorie: Hudba, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Z 86 přihlášených kapel v soutěži rockových formací “FlyUp!” bylo porotou vybráno pět skupin a jedna která do finále postoupila na základě hlasování fanoušků. Šestice kapel se spolu utká na finálovém koncertu, který se koná 21. listopadu v Bílině. Ta se letos dostala do širšího povědomí rockové veřejnosti sérií megakoncertů na tamním letním amfiteátru.

Tam se představily legendy jako například Sepultura, Nazareth, Gwyn Ashton, Peter Lipa blues band, Cro-Mags, Aleš Brichta, Ken Hensley, Warbringer, Lord Bishop a mnoho dalších zahraničních i domácích interpretů a skupin.

Ve finále soutěže FlyUp! Své rockové umění předvedou dvě pražské formace Durman a Foux Pas, ze Cvikova do Bíliny dorazí Pavoucy, z Příbrami Chilliguns, z Pelhřimova StarejPejr a z Brna přijede soutěžit kapela Ten Sticks.

Porotu v živém finále vytvoří: PhDr. Mgr. Vítězslav Štefl, Ph.D. (Uznávaný muzikolog, stálý dopisovatel magazínu Muzikus, autor učebnic “Rocková kytara I-III”, zakladatel "První české rockové školy", vysokoškolský a středoškolský profesor a aktivní kytarista kapely "Stará škola"). Libor Matejčík (Kytarista a kapelník teplické heavymetalové legendy "Motorband", který působil mimo jiné v kapelách Kreyson, Vitacit, či Hlahol.) Roman "Apíno" Kraus (Zpěvák legendární ústecké "bikers" kapely "Black Jack". Působil rovněž v kapelách Černá vdova, Murder, Labe, či Motorband.) Martin "Matii" Kerda (Organizátor nejznámějšího českého fanklubu IM a provozovatel webu "Czech Fan Club Iron Maiden"). Michal Mlej (Hráč na bicí, kulturní organizátor a nadšenec a radní města Bíliny. Působil mimo jiné v legendě české punkové scény v kapele "Do řady!").

Jako nesoutěžní “special guest” vystoupí i bílinská hard n´heavy formace GROCK. Finálový večer bude moderovat novinářka a moderátorka Hanka Štrymplová a multiinstrumentalista, muzikálový zpěvák a frontman kapely Grock Lukáš Koranda. Předpokládaný začátek finále je stanoven na 18:00 hodin, přičemž vstupné bude symbolické ve výši regulačního poplatku.

Další informace na internetu: http://www.flyup.borec.cz