e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Výlet do historie nabídnou sobotní Dny archeologie

publikováno: 16.10.2018, kategorie: Památky, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

O víkendu můžete oslavit Mezinárodní den archeologie. Program přichystal archeologický skanzen v Březně u Loun i teplické muzeum na zámku. Skanzen nabídne výlet do doby bronzové, v Teplicích si můžete vyzkoušet práci s keramikou.

Mezinárodní den archeologie v Regionálním muzeu v Teplicích se bude konat v sobotu 20. října na nádvoří teplického zámku. Vyzkoušíte si, jak se kdysi tvořila a zdobila keramika a ochutnáte něco dobrého z dávné kuchyně. Otevřeno bude od 10,00 do 12,00 a poté od 13,00 do 15,00 hodin.

Archeologický skanzen u Loun představí dobu bronzovou. Čeká vás bronzová kovárna s ukázkami tavení a odlévání bronzu, tkalcovské dílny doby bronzové a pro nejmenší výroba šperků z přírodních materiálů. Součástí programu je přednáška s promítání o nejnovějších archeologických nálezech ve střední Evropě a interaktivní rekonstrukce hrobu. K občerstvení bude k dispozici káva a palačinky, na opékání oheň. Otevřeno bude v sobotu 20. října od 10,00 do 16,00 hodin. Vstupné je dobrovolné, doporučeno 60 Kč dospělí, 40 Kč děti.

V Kadani se letos den archeologie neslaví, ale vypravit se odtamtud můžete muzeubusem do Března, odjezd je ve 12,30 hodin z autobusového nádraží, výlet stojí 180 Kč pro dospělé a 130 Kč pro děti a seniory. POZOR - výlet pro nezájem zrušen!