e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Do Mostu přijedou diskutovat odborníci na rozvoj měst

publikováno: 16.10.2018, kategorie: Zajímavosti, autor: Tereza Dvořáková

Sdílet: facebook twitter google+

Mostecký Park střed bude hlavním tématem celodenního setkání odborníků, kteří se prakticky i teoreticky zabývají rozvojem města a posilováním komunitního života. Setkání otevřené veřejnosti proběhne v pátek 19. října od 9,30 hodin na mosteckém magistrátu a součástí programu jsou i tvůrčí dílny pro děti v parku.

„Znovuzrovení parku Střed jsme se v roce 2018 přiblížili dosud nejvíce za posledních 25 let. Dostali jsme se totiž v roce 2016 do úzkého výběru projektů na obnovu parků, kterou financuje Nadace Proměny Karla Komárka,“ říká Veronika Loucká, která má regeneraci parku s dalšími magistrátními zaměstnanci na starosti.

Cílem před-realizační fáze regenerace parku bylo vytvořit funkční projektový tým, navázat klíčové partnery pro širší spolupráci a vzbudit zájem obyvatel o park a nové možnosti jeho využití. „Veřejné setkání mimo jiné také otevírá téma plánování s veřejností a nabízí zkušenosti z jiných míst, kde se plánování daří,“ dodala Veronika Loucká.

"Tvůrčí dílny, přednášky, příklady dobré praxe jsou hezkou cestou, jak lidem v Mostě ukázat, kde mohou hledat inspiraci,“ říká Tereza Dvořáková, lokální konzultantka Agentury pro sociální začleňování v Mostě.

Otevřené setkání na téma veřejný prostor, kreativita a komunitní život v Mostě završí letošní přípravné aktivity k obnově parku Střed. Hlavní program veřejného setkání se odehraje ve velké zasedací místnosti magistrátu od 9,30 do 17,45 hodin. Vstup je volný, návštěvníci mohou přijít kdykoliv během veřejného setkání. Pro děti bude připravena interaktivní dílna Nadace Proměny Karla Komárka nazvaná „Sousedíš“. Děti si zážitkovou formou vyzkouší zmapovat park, život v něm a zvážit úpravy veřejného prostoru, které by potěšily všechny sousedy. Dílna se uskuteční v parku Střed od 14,00 a 15,30 hodin nebo v případě špatného počasí na magistrátu.