e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Říjnovou autoshow zpestří finále soutěže The Most Challenge

publikováno: 16.10.2017, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Při podzimní akci mosteckého autodromu The Most Autoshow #6 v sobotu 28. října vyvrcholí zároveň třetí ročník oblíbené soutěže amatérských jezdců na velkém závodním okruhu The Most Challenge. Od 9,00 do 17,00 hodin si návštěvníci mohou užít volných jízd s vlastním automobilem po závodním okruhu. Na programu jsou také taxijízdy v závodních speciálech, k vidění bude i exhibiční závod. Vstup a parkování v areálu autodromu je tradičně zdarma.

„Návštěvníci autoshow se mohou přihlásit i do Louda Cupu, což je mezi jezdci i diváky stále vyhledávanější jednokolový netradičně pojatý závod s tenisovým míčkem v košíčku na přední kapotě vlastního vozu, jehož výherce získá zajímavou cenu,“ doplnila programovou nabídku autoshow eventová manažerka společnosti Autodrom Most Veronika Raková.

V soutěži The Most Challenge, jejíž výsledky organizátoři vyhlásí po ukončení autoshow, se počítá nejlepší čas na jedno kolo dosažený na velkém závodním okruhu v běžně vyráběném automobilu se sériovými pneumatikami. Podmínkou je platná registrační značka vozu. Průběžný lídr celkového pořadí Aleš Pelikán z Pardubic dosáhl se svým žlutým Ferrari F12 času 01:50,122 minuty. Je tak poslední šance do konečného pořadí ještě zasáhnout. 

Zoufat si přitom nemusejí ani majitelé aut slabších kubatur motoru. Pořadatel přišel letos s novinkou, která dává šanci na dobré umístění i jim. „Je jasné, že dosahovat časů srovnatelných s nadupanými vozy typu Porsche či Ferrari je nereálné. Vypsali jsme proto ceny i pro vítěze každé ze čtyř výkonnostních kategorií,“ upřesnila Raková.

Absolutní vítěz s nejrychlejším časem absolvuje zdarma okruhovou školu a při jejím úspěšném dokončení obdrží národní licenci závodního jezdce. Usedne také za volant vozu safety car při mosteckém závodě evropského mistrovství okruhových tahačů Czech Truck Prix v příštím roce. Součástí výhry je i možnost absolvovat kurz sportovní jízdy za účasti profesionálního závodního jezdce Tomáše Pekaře, který obsadil stříbrnou příčku v loni obnoveném seriálu Škoda Octavia Cup. Soutěžící, kteří dosáhnou nejlepšího času v jednotlivých kategoriích, se mohou také bezplatně zúčastnit kurzu sportovní jízdy s Tomášem Pekařem a obdrží i další zajímavé ceny.

Autoshow zaujme všechny členy rodin. Zatímco otcové si mohou vyzkoušet svůj řidičský um a odvážnější maminky se svezou po dráze se zkušeným jezdcem, děti se vyřádí ve skákacím hradu. „K dispozici budou mít i dětské dopravní hřiště, chlapcům a dívkám půjčíme také kola či koloběžky a také přilby,“ doplnila Veronika Raková.