e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Louny v pátek večer rozzáří Kouzlo světla

publikováno: 16.9.2019, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Po roční pauze se do Loun vrací festival Kouzlo světla. Třetí ročník světelného a videomappingového festivalu se uskuteční v pátek 20. září večer a dějištěm se tentokrát stanou Masarykovy sady, tedy výstaviště.

Zatímco předchozí ročníky rozzářily ulice a budovy města, letos se festival přesouvá do areálu výstaviště. Program nabídne díla současných audiovizuálních umělců. Průvodcem večera vám bude Josef Kabát. Přijít můžete již v 19,00 hodin a za poslechu hudby čekat na tmu. Slavnostní zahájení se koná ve 20,00 hodin a program po celém výstavišti bude probíhat až do půlnoci. Čeká vás třeba videosocha Jakuba Nepraše, videomapping na zrekonstruovaném pavilonu A či laserová instalace Sen Noci Svatojánské Jana Hladila.

Ještě před zahájením programu v Masarykových sadech však můžete vyrazit do centra města, k Vrchlickému divadlu. Program zahájí v 15,00 hodin jazz na piazzettě, v 16,00 hodin se v Galerii města Loun otevře výstava Zdeněk Sýkora ve veřejném prostoru. Přímo na nedávno dokončené piazzetě před divadlem pak v 18,30 hodin zahraje bubenický soubor Superkus, zatančí Zlouni a uvidíte zcela poprvé slavnostní nasvícení piazzetty. Divadelní kavárna bude otevřena do 21,00 hodin. Po celé odpoledne můžete ve foyeru vidět plakáty s díly Zdeňka Sýkory.

Festival připravil spolek Sýkora 2020 ve spolupráci s Městem Louny, Městskou knihovnou v Lounech a firmou Diamant Expo.