e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V pondělí začíná v Teplicích herní festival

publikováno: 16.9.2017, kategorie: Pro děti, autor: Hana Machová

Sdílet: facebook twitter google+

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Salesiánského střediska Štěpána Trochty – dům dětí a mládeže působí v Trnovanech v Teplicích od roku 2009 na Luně. Tam příchozím v týdnu od 18. do 22. září nabídne Herní festival. Od pondělí do pátku mezi 15. a 17. hodinou se můžete zapojit do tematických her.

Všechny aktivity plánuje středisko venku, první stanoviště je u zastávky MHD Luna pod schody do areálu, v případě deště se přesunete do 2. patra budovy. Herní festival je určen všem dětem i mládeži bez rozdílu věku, tedy i těm, kteří tam ještě nebyli. 

V pondělí pořadatelé představí jejich hudební nástroje, v úterý budete na jednotlivých stanovištích malovat, vystřihovat, vyrábět. Ve středu vás čekají herecké aktivity, ve čtvrtek sportovní den a v pátek vyzkoušíte vaše chytré hlavičky - rébusy a plněním různých úkolů. Neváhejte a přijďte se podívat, akce je zdarma.

Co ve Střediscích v Proseticích a v Trnovanech připravují na tento školní rok? Kromě doučování a stálých kroužků, jako je vaření, hudebka, stolní hry, všeználek, barvínek, mixík, dílna, různé kreativní a sportovní činnosti se můžete nově přihlásit na žonglování, filmový klub, cyklo-aqua kroužek, ruštinu začátečníci/pokročilí, angličtinu, letem světem (poznávání cizích zemí), písničkomat, zápasy ve volném stylu, zumbu a jiné tance pro kluky i holky a kroužek osobnosti.

Otevřeno je ve všední dny v Proseticích, Rovná 277 od 12,30 hodin a v Trnovanech na Luně, Jana Koziny 1628, 2. patro od 13,00 hodin, v úterý a ve čtvrtek odpoledne i na faře, Zámecké náměstí. O víkendech vyráží na výlety i přespávací akce. Dveře jsou otevřeny dětem a mládeži do 26 let. Činnost pro děti a mládež doplňují i sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi.

Ilustrační foto.