e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kam na houby? Do obecního sálu v Kalku!

publikováno: 16.9.2016, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Nerostou? Tak si pojďte prohlédnout houby alespoň na fotografiích a v přednášce známého mykologa PaedDr. Jiřího Rotha do Kalku v Krušných horách na Chomutovsku. V sobotu 24. září doplní houbové odpoledne i Svatováclavský koncert v kostele.

Od 13,30 hodin začíná na obecním sále v Kalku Odpoledne s houbami. Můžete se dozvědět mnoho zajímavého o houbách a houbaření v Krušných horách, neboť Obecní úřad pozval jednoho z nejpovolanějších - známého mykologa PaedDr. Jiřího Rotha. "U nás v Kalku žije také pan Miroslav Novosad, který je nejen vášnivým houbařem, ale také fotografem. Jeho výstavu fotografií hub, které rostou právě tady u nás na Kalecku si můžete prohlédnout při našem „houbovém“ odpoledni," doplnila nabídku místostarostka obce Miluše Lauková. A jak dodává, pochlubit se na místě můžete i vlastními úlovky. "Uvítáme i doma vyrobené pokrmy či speciality z hub. Chcete-li dát svým sousedům ochutnat, co umíte z hub připravit, přineste svůj výrobek v den akce mezi 12. a 13. hodinou přímo na sál," dodává místostarostka.

Odpoledne s houbami skončí v půl čtvrté a od 16,00 hodin se v kostele Sv. Václava rozezní hudba a zpěv vokálně-instrumentálního souboru Madrigal při Svatováclavském koncertu.

Foto: Destinační agentura Krušné hory.