e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jaký film chystá Václav Marhoul? Dozvíte se v Litvínově

publikováno: 16.9.2016, kategorie: Divadlo a film, autor: Ivana Bonaventurová

Sdílet: facebook twitter google+

Po cestopisných besedách, workshopech, ale také kurzu, má tentokrát Galerie Radniční sklípek připravenou besedu se známou tváří českého filmu - s režisérem, hercem, scénáristou a producentem Václavem Marhoulem. Do Litvínova v rámci cyklu Open forum v galerii dorazí ve čtvrtek 22. září.

Cyklus Open forum chce nabízet nejen zajímavé výtvarné výstavy, ale ve volné platformě přiblížit další aspekty pestrobarevné oblasti života kolem nás i jeho výjimečné osobnosti.  

Povídat se tentokrát bude nejen o známé výtvarné skupině Tvrdohlaví, kterou spoluzakládal a jejímž byl dlouholetým produkčním, ale také o kultovním divadle Sklep, kde dodnes hraje a spolu s ostatními slaví 45 let sklepácké historie, stejně jako o radostech a starostech filmového režiséra. Odkryjeme také zákulisí složitých příprav právě chystaného posledního filmu Václava Marhoula, dozvíte se o úspěchu na festivalu v Cannes, tajných přáních i vizích filmaře, stejně jako o životě člověka navenek možná drsného, ovšem se srdcem na dlani. 

Beseda začíná v Galerii Radniční sklípek v Litvínově v 17,00 hodin, základní vstupné je 30 Kč.

Foto: www.imdb.com.