e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kocour v botách plný písniček má v sobotu premiéru v Litvínově

publikováno: 16.9.2015, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Světová premiéra písničkálu Kocour v botách se odehraje tuto sobotu 19. září v litvínovském Docela velkém divadle. Text je variací na klasickou pohádku bratří Grimmů a napsala ho Jana Galinová, písničkami ho doplnil dvorní textař divadla Jan Turek. Tito dva autoři spolupracují už 33 let a na svém kontě mají desítky titulů pro děti i dospělé.

"Nevím, co diváci řeknou naší variantě Kocoura v botách, ale pohádky se vyprávějí staletí a každý si něco přidá. No, a my s Honzou jsme to tentokrát vzali z gruntu," přiznává autorka nápadu a textu Jana Galinová.

Na nové inscenaci se opět podílí také kmenový kostýmní výtvarník Tomáš Kypta a krejčovský mistr Roman Dobeš, jejichž práci obdivují děti i dospělí v mnoha litvínovských inscenacích, především ve Ferdovi Mravenci a Brouku Pytlíkovi. Choreografie je dílem Lenky Lavičkové a na scéně se vystřídá téměř celé osazenstvo litvínovského divadla. Režíruje Juril Galin.

Jediným novým členem tvůrčího týmu je tak mladá chilská sochařka Macarena Barró, která je autorkou scény a masek. Pochází ze Santiaga, ale žije v Pardubicích, kde ji Docela velké divadlo objevilo. "Zaujal mě její barevný svět v sochách i na obrazech," říká režisér Galin.