e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutov čekají hudební lahůdky různých žánrů

publikováno: 16.9.2013, kategorie: Hudba, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Country, rock, folk i koncert zpěváka, který se do žádné ze škatulek nevejde – to je hudební nabídka společnosti Kultura a sport Chomutov na podzimní a zimní měsíce. Těšit se můžete třeba na Nezmary a domácí Album, Vypsanou fixu a Visací zámek, Brutus, Dana Bártu či bratry Ebeny. Hrát se bude v Kulisárně či divadle.

Sérii koncertů zahájí v Kulisárně koncem září písničkář Pepa Štross, známý svými skladbami s nádechem swingu a nápaditými texty i smyslem pro humor, v půlce října rovněž v Kulisárně dokáží výstižnost názvu své kapely plzeňští country matadoři Nezmaři.

Začátek listopadu bude ve znamení poněkud tvrdšího zvuku, v divadle proběhne nejprve dvojkoncert kapel Visací zámek a Vypsaná fixa – praotců českého punku a úspěšné kapely neméně svérázné, ale o generaci mladší. Týden na to bude patřit jeviště divadla skupině, která už desítky let dokazuje, že bigbít je nesmrtelný – přijede zase Brutus!

Prosincové koncerty se už ponesou v duchu nadcházejících svátků, nejprve to bude v Kulisárně Vánoční country večer se skupinou Album a pak dva koncerty v divadle. Jako předvánoční dárek v podobě neobvyklého zážitku může být vnímáno vystoupení zpěváka, který začínal jako tvrdý rocker a postupně přešel k funku a jazzu a jehož záběr je tak široký, že se vymyká stylovému zařazení – Dana Bárty. A týden před Vánocemi udělají hudební tečku za rokem 2013 Bratři Ebenové – jejich jemná a nápaditá muzika, vtipné laskavé texty a komorní akustická prezentace jsou zárukou hudebního pohlazení, které v předvánočním shonu jistě přijde vhod.