e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 18. až 20. srpna

publikováno: 16.8.2017, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

S blížícím se koncem léta se zvyšuje počet akcí. Máme jich pro vás více než dvě desítky – netradiční prohlídky památek, hudební festivaly a taky spoustu poutí!

Detektivka v muzeu
Netradiční prohlídky památkových objektů v Ústeckém kraji, během nichž budou návštěvníci řešit záhadu zmizelého exponátu, začnou v sobotu 19. srpna v 10,00 hodin v Oblastním muzeu v Mostě. Jaká záhada vás v muzeu čeká se dozvíte v článku V mosteckém muzeu si můžete zahrát na detektivy

Jeníkovfest
V Jeníkově u Teplic na volejbalovém hřišti se koná desátý ročník hudebního festivalu Jeníkoffest. Společně s kapelou Tři sestry vystoupí v pátek 18. srpna jejich hosté E!E, Doctor P.P. a Hlahol. Začátek v 18,00 hodin, vstupenky na místě 350 Kč. Druhý den se pak ještě koná afterparty od 14,00 hodin, která bude v režii místních garážových kapel, které vystoupí po boku známé pražské partičky Loco Lo?o. Dále zahrají Drop Out, Horní 29, Mizefsy, Aloha a Gravetherapy. Vstupné dobrovolné.

Silniční závody
9. závod Severočeské amatérské ligy v silničním cyklistickém závodu startuje v neděli 20. srpna ve Svinčicích u Mostu. Prezentace závodníků u občerstvení u stájí je od 8,30 do 9,30 hodin, start v 10,00 hodin. Trať vede po okruhu dlouhém 9 km na trase Svinčice – Liběšice – Chouč - Lužice a zpět. Celkem měří 63 km. Propozice u pořadatele KL Most www.klmost.cz.

Procházky krajinou
Krajina v běhu času – od baroka po současnost. Tak zní podtitul procházky po významných místech v okolí zámku Stekník na Žatecku, které se konají v neděli 20. srpna od 10,00 a 13,00 hodin. Komentované vycházky doplní projekce fotografií v interiérech zámku. Podrobnosti zítra v Magazínu.

Koncert v atriu
Muzeum města Duchcova zve v neděli 20. srpna  v 18,00 hodin do atria muzea na příjemné posezení se zpěvem a hudbou. Uvádípod názvem Amorosi respiri musicali vystoupení Barbory Drábkové - zpěv a Milana Černého - theorba  - Madrigaly a árie italské rané Monodie. 

Siraex
Ve čtvrtek 17. srpna začíná v Klášterci nad Ohří taneční přehlídka, spojená s workshopy, Siraex 2017. Potrvá do soboty 19. srpna, kdy zatančí v zámeckém parku děti a večer na nádvoří balet Národního divadla Brno. Inforamce o programu a vstupenkách se dozvíte v článku Ve čtvrtek začíná v Klášterci taneční přehlídka.

Folkový Most
Tradiční srpnový hudební festival v Mostě, zaměřený na folk a country hudbu, se letos poprvé přesouvá do sportovního a rekreačního areálu Benedikt u Mostu. Folkový Most vypukne v pátek 18. srpna od 17,30 hodin. Kdo vystoupí se dozvíte v článku Tři stálice folkového nebe zahrají v Mostě

Motopouť
Pouťový festival a motosraz v jednom – to jsou Poláky u Nechranické přehrady. Program na fotbalovém hřišti vypukne v sobotu 19. srpna v 11.30 hodin. Uvidíte výstavu motorek a historické vojenské techniky, v kulturním domě výstavu fotografií, vyzkoušíte si simulátor Formule 1 a samozřejmě nebude chybět spanilá jízda. Během dne zahrají Eddie Stoilow, Jaksi Taksi, UDG a další kapely. Vstup je zdarma, auta 50 Kč, motorky 40 Kč a chcete-li ušetřit, můžete využít z Kadaně Doupovskou dráhu. 

Restaurace na náměstí
Restaurant Day, celosvětová akce, kdy si amatérští kuchaři otevírají jednodenní restaurace na neobvyklých místech, dorazí v sobotu 19. srpna do Kadaně. Odpolední piknik začíná na Löschnerově náměstí v 16,00 hodin. K mlsání bude káva, dezerty, limonády a další sladké i slané dobroty, s sebou piknikové deky. 

Dny otevřených vrátek
Farma Létající koza, kterou najdete nedaleko letiště Raná na Lounsku (z rané směr Břvany) pořádá o víkendu 19. a 20. srpna Dny otevřených... vrátek. Můžete se podívat na dojení, děti mohou namalovat zvířata. Podíváte se do údolí kde stávala vesnice a kde půjdete provázet kozí stádečko. Kdo bude chtít, může si říct o nějakou farmářskou práci a vyzkoušet si dobývání farmářského chlebíčku. Kdo chce na dojení, musí přijít na čas mezi 8. a devátou nebo večer v 18,30 hodin. Samozřejmě si můžete nakoupit produkty z kozího mléka.

Úštěcký jarmark
V sobotu 19. srpna ožije městečko Úštěk na Litoměřicku historickým jarmarkem. Město zve na celodenní program s více než dvěma stovkami účinkujících a řemeslníků. Už v 9,00 hodin se otevře dobové tržiště, o hodinu později také rytířské ležení na nádvoří hradu. Na hlavní scéně na náměstí se budou střídat kejklíři, divadelníci, tanečníci, šermíři, mniši, hudebníci..., v kulturním domě bude otevřena loutková scéna pro děti. V 11,00 a 15,00 hodin projde velký průvod městem a program završí od 20,00 hodin večerní podívaná za účasti Karla IV. a ohňostroj kouzelníka Žita. Vstupné 50 Kč, děti 30 Kč. Jarmarku předchází v pátek 18. srpna festival filmů o Úštěku a s Úštěkem, od 19,00 hodin v biografu.

Revival fest
V letním amfiteátru na Kyselce v Bílině se v pátek 18. srpna koná festival revivalových kapel. Začíná v 17,00 hodin a postupně zahrají revivaly Depeche Mode, U2 a Deep Purple. Vstupné na místě 200 Kč.

Březenská pouť
ve dnech 18. až 20. srpna. Od pátku 18. do neděle 20. srpna bude slavit obec Březno u Chomutova pouť. V pátek večer můžete navštívit třeba koncert sboru Silentium 24 a revivalu The Beatles. Sobotní a nedělní program začíná už v 9,30 hodin a bude se odehrávat jak na historicé scéně tak na pódiu, na programu jsou ukázky historického šermu, hudební vystoupení, kejklíř, program pro děti, pouťové atrakce i exkurze do povrchového dolu. V sobotu večer program končí v 21,00 hodin večerní ohňovou show a v neděli od 17,00 hodin koncertem Petra Koláře. V areálu dolů se koná v sobotu od 10,00 hodin den s Březenským drakem.

Osecká pouť
Další velká pouť vypukne o víkendu v Oseku na Teplicku, V sobotu i neděli bude probíhat na nádvoří kláštera historický řemeslný trh s divadly, na Klášterním náměstí budou hrát kapely, v sobotu ve 22,00 hodin bude ohňostroj. Po oba dny vyjde v 9,30 hodin průvod městem. Do Oseka dorazí o víkendu (ul. Obránců Míru) také kavárna Potmě nadace Světluška, v DDM Osek bude otevřena výstava železničním modelů (sobota 10,00 – 17,00, neděle 9,00 – 17,00 hodin), v zahradě cisterciáckého kláštera si zase můžete prohlédnout výstavu bonsají. Na nádraží bude k vidění od 9,00 do 16,00 hodin železniční expozice, kde se můžete vyfotit v historických nádražáckých čepicích.

Noční prohlídka
Horní Hrad u Stráže nad Ohří pořádá v sobotu 19. srpna od 19,00 hodin noční prohlídku. Bravurního průvodce Viktora Braunreitera doplní vstupy historické šermířské skupiny Savioli a celou prohlídku zakončí krásné dámy z Ohnivého divadla Ignis. Vstupné dospělý 150 Kč, dítě 100 Kč.

Pověst a fesťáček na hradě
Oživené prohlídky Kámen nenávisti s příběhem o tom, jak hrad Hasištejn získal své jméno, se konají v neděli 20. srpna na Hasištejně u Chomutova. Budou probíhat od 10,00 do 16,00 hodin každou půlhodinu. Vstupné je 60 Kč pro dospělé, 30 Kč pro děti. Nedělním prohlídkám bude v sobotu 19. srpna předcházet Fesťáček pod hradbami, který pořádá obec Místo od 17,00 hodin na nádvoří zámku. Hrají kapely Album, Jindra Kejak, AG Flek a další. Vstupné 100 Kč, do 15 let zdarma, studenti 50 Kč.

Patokryjská vlna
Obec Patokryje na Mostecku si připomíná 675 let od svého založení. Na sobotu 19. srpna chystá odpoledne plné zábavy na fotbalovém hřišti. V 15,00 hodin začíná neckyáda, poté patokryjské historické hry. Návštěvníky pobaví hvězdy muzikálu Mamma Mia, Kabát Revival a na závěr Ein Lukesle Buntes.

Kafkova galerie
V Siřemi na Žatecku se otevře o víkendu stálá expozice, která představuje jednoho zdejšího slavného obyvatele – Franze Kafku. Expozice ukáže místa, kde žil a inspiroval se k napsání románu Zámek. Součástí expozice jsou také fotografie míst z celé Evropy, kam slavný spisovatel jezdil na prázdniny nebo na služební cestu. Slavnostní otevření 19. srpna v 17,00 hodin.

Koncert při svíčkách
Kostel svatého Vavřince v Želině u Kadaně pokračuje o víkendu se svým svatovavřineckým letním programem. V sobotu 19. srpna od 19,00 hodin si můžete vyslechnout při svíčkách koncert, doplněný o svíčkařskou dílnu.

Rodinné odpoledne
Teplická Seumeho kaple, kde přes prázdniny chystá program Regionální knihovna Teplice, bude v sobotu odpoledne místem pro rodinný program. Čeká vás čtení pohádek, výtvarné dílny, malování na trička, čítárna a od 17,00 hodin také pohádka v parku.

Pohádkové Safari
Také tento víkend, konkrétně v pátek a sobotu, pokračuje v chomutovském zooparku Pohádkové safari, jízda světem tradičních i moderních pohádek safari expresem a zoovláčkem. Více o tomto programu se dozvíte v článku Zooparkem bude po dva víkendy jezdit pohádkový expres.  

Šmoulové na hradě
I další program je určeno pro děti. Areál hradu Krupka na Teplicku obsadí v neděli 20. srpna Šmoulové. Pro děti budou připraveny šmoulí soutěže, tancování, písničky. Vstup je zdarma a začátek ve 14,00 hodin. 

Jak se mlelo
Prohlídky Vernerova mlýna v Brlohu na Lounsku budou tuto neděli 20. srpna rozšířené o ukázky chodu mlýnských strojů. Vstupné je 100 Kč, otevřeno každý víkend od 11,00 do 17,00 hodin.

Další tipy můžete vyhledávat pomocí Kalendáře akcí.