e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Festivalové léto v Lovosicích

publikováno: 16.8.2013, kategorie: Zajímavosti, autor: Jana Hejdová

Sdílet: facebook twitter google+

Začátek srpna patřil v Lovosicích multikulturnímu hudebnímu festivalu Žafest a festivalové hudební léto pokračuje i o dalších víkendech. Už tento víkend, 17. srpna, se bude konat rockový open-air festival Altros Rocfest 2013. I ten má ve městě dlouhou historii, příznivci ho znají už od roku 2005.

Od 22. do 24. srpna se koná už 18. ročník hudebního festivalu Hašmar Country Lovosice, který je zaměřen na bluegrass, country, folk a další příbuzné žánry.

Festivaly se už tradičně konají v lovosickém přírodním areálu „Osmička“. Tomu se letos nevyhnuly záplavy. Právě kvůli odklízení povodňových škod musely být dva nadcházející festivaly přesunuty ze začátku prázdnin až na srpen. „Lesopark je nyní už v pořádku, nicméně povrch byl po povodních promáčený, a tak jsme museli čekat, až bude pohyb po areálu bezpečný,“ doplňuje starostka Lovosic Lenka Lízlová.

„Lovosická „Osmička" a její festivaly už mají mezi lidmi své příznivce. Nejvíce jich přichází na Hašmar country, který je zároveň také nejstarším festivalem, který se v Lovosicích pořádá," dodává ředitel kulturního střediska Lovoš Martin Kohl.