e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Začátečníci i pokročilí si opět zasochají v Křížově vile

publikováno: 16.7.2020, kategorie: Zajímavosti, autor: Jitka Krouzová

Sdílet: facebook twitter google+

Žatecké sochání, výtvarná dílna pod širým nebem, kterou již tradičně připravuje Regionální muzeum K. A. Polánka, se odehraje v zahradě Křížovy vily v Žatci v sobotu 18. července od 13,00 hodin. Každý zájemce je vítán na sochařské dílně, kde se naučí, případně se zdokonalí, v sochání do pórobetonu. 

Od prvního ročníku dílnou provází zkušený sochař z Chomutovska, Josef Šporgy: „Pórobeton je měkký materiál, se kterým se velmi dobře pracuje. Je tak vhodný i pro začátečníky. Na Žatecké sochání jezdím rád, protože podobných akcí, kde se může zapojit široká veřejnost není zas tolik.“ 

Pro účastníky nevyžaduje Žatecké sochání žádnou přípravu předem, stačí prostě dorazit a nechat se vést vlastní kreativitou. „Pórobetonové tvárnice budou k dispozici pro každého účastníka zdarma. I potřebné náčiní máme volně k zapůjčení. Avšak prosíme návštěvníky, aby mysleli na ochranné pomůcky jako jsou brýle či rukavice. Vysochat si vlastní skulpturu, kterou si všichni „sochaři“ odnášejí domů, trvá minimálně dvě hodiny, proto dorazte včas,“ doplňuje Monika Merdová ze žateckého muzea.

Vstupné dospělí 50, děti 25 Kč. Případné dotazy pište na merdova@muzeumzatec.cz nebo volejte na 608 832 299. V případě velmi špatného počasí se akce nekoná.

Foto: Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci.