e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Večerní klub o budoucnosti skateparku v Žatci

publikováno: 16.6.2020, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Večerní klub Žatecko se sejde po osmé. Debaty probíhají v podvečer poslední středy v měsíci, tentokrát se ale uskuteční mimořádně již ve středu 17. června od 18,00 hodin v salonku restaurace U Orloje v Žatci. Tématem je budoucnost veřejného prostoru pod Nákladní ulicí.

Večerem diskutující provede Daniel Nociar ze spolku Občasné sdružení. "V prostoru pod hradbami vznikl v 90. letech skatepark. Jsme se skateparkem spjati od jeho začátku, pořádáme zde festival Underwall. Poslední půlrok se o tomto místě debatuje na zastupitelstvu města, které by mělo rozhodnout o změně využití na parkoviště. V jedné z variant by to znamenalo úplné vymístění skateparku a s tím i tradice a jedinečnosti tohoto místa. To je pro nás nepřípustné také z toho důvodu, že v lokalitě Podměstí není jediné sportoviště pro děti nad 12 let. O zachování usilujeme skoro tři roky, podali jsme petici a prezentovali představu nového skateparku na stávajícím místě," vysvětluje Dan Nociar. 

Náplní večera bude kromě debaty o žateckém podhradí i pohled zvenčí. Jak se začleňují skateparky do veřejného prostoru v jiných městech přijedou představit architekti ze studia unicorn / unicron, kteří se těmito úlohami dlouhodobě zabývají.

Ilustrační foto: mmendes1 z Pixabay.