e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Autodrom přivítá podruhé Olympijský běh

publikováno: 16.6.2016, kategorie: Sport, autor: Petra Škopková

Sdílet: facebook twitter google+

Podruhé přivítá mostecký autodrom netradiční závodníky, kteří nejsou při dosahování sportovních výkonů závislí na síle a rychlosti strojů, ale výhradně na limitech svého těla. Ve středu 22. června totiž zaplní velký závodní okruh účastníci T-Mobile Olympijského běhu.

Mohou si vybrat ze dvou tratí, osmikilometrové a o polovinu kratší. Odstartují v 18,30 hodin. Loňskou premiéru na autodromu si nenechalo ujít na 150 běžců a běžkyň všech věkových kategorií.

Prezentace účastníků běhu se tentokrát přesouvá do recepce budovy polygonu, parkování v areálu je zdarma. Čtvrt hodiny před startem se zaregistrovaní běžci přesunou tunelem na velký závodní okruh autodromu. Startovné činí 50 korun, účastnické triko je pak k mání za 100 korun. Tři nejrychlejší muži a ženy v každém závodě získají věcné dary.

Rekordy na oválu autodromu ustanovili v loňském roce na delší trati Jiří Filingr a Jana Bulecová. Jiří zaznamenal čas 29:37 minuty, Jana pak dominovala mezi ženami časem 38:46 minuty.  Čtyřkilometrovou trať zvládl nejrychleji uběhnout Jakub Záruba, vítězkou ženské kategorie se stala Pavlína Kremlová.

Běžecké závody, které spojuje olympijská myšlenka, mají u nás dlouhou tradici. Letos se do závodů s podtitulem „různí běžci, různá místa, jedna myšlenka“, jež jsou součástí mezinárodního Olympijského dne, zapojí ve stejný den a čas přes 30 tisíc běžců ve čtyřiceti českých a moravských městech. Most tedy mezi nimi nebude chybět. Ambasadory akce jsou reprezentantka v běhu na lyžích a úspěšná běžkyně na střední a delší tratě Eva Vrabcová Nývltová a mistryně světa a olympijská vítězka Kateřina Neumannová.

Účastí v běhu lidé navíc pomáhají potřebným. Mohou totiž přispět na podporu charitativní činnosti Olympijské nadace, jež umožňuje sportovat dětem ze sociálně slabých rodin.