e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplice mají novou galerii v Zahradním domě

publikováno: 16.5.2017, kategorie: Výstavy, autor: Radka Senftová

Sdílet: facebook twitter google+

Město Teplice otevřelo svou historicky první městskou galerii. Umístěna je v krásném prostoru Zahradního domu na okraji zámeckého parku. Kurátorem galerie je malíř a výtvarný pedagog Vladimír Šavel a o její program se bude starat teplický Dům kultury. Prvním vystavujícím je teplický rodák Jiří Brázda.

Vladimír Šavel je renomovaný výtvarný umělec, výtvarný pedagog a kurátor mnoha domácích i zahraničních výstav. Koncepce Galerie Zahradní dům Teplice je v jeho podání směrována k plastice a závěsnému obrazu v profesionální rovině výtvarných umělců regionu potažmo České republiky s mezinárodními přesahy.

Jako první z řady výtvarných umělců se představuje světově proslulý akademický malíř, grafik Jiří Brázda, teplický rodák. Jeho tvorba je velmi narativní, dává divákovi prostor pro vlastní analýzu a interpretaci. Pro svou srozumitelnost napříč kulturními tradicemi a národnostními zvyklostmi je jeho tvorba oblíbena nejen českými, ale i zahraničními diváky.

Slavnostní otevření Galerie Zahradní dům Teplice proběhlo zároveň s vernisáží obrazů a grafik Jiřího Brázdy v závěru dubna. Výstava potrvá do 28. května. Jako další je připravována vernisáž výstavy Severočeští tvůrci ex libris, která se bude konat ve středu 31. května v 18,00 hodin.

Galerie je otevřena od úterý do neděle v době od 11,00 do 17,00 hodin.