e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovský festival Otevřeno má kulaté narozeniny

publikováno: 16.5.2013, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Lucie Rychecká

Sdílet: facebook twitter google+

Multižánrový festival Otevřeno, který už má na chomutovské kulturní scéně pevné místo, letos proběhne podesáté. Návštěvníkům nabídne osvědčenou směs zajímavé divadelní a hudební tvorby, která vybočuje ze středního proudu. Stage před divadlem, Kulisárna, sklepení kostela sv. Kateřiny, Hřebíkárna – to jsou místa, na nichž se od 6. do 9. června představí řada výrazných osobností či souborů.

Z divadelních souborů to bude například ústecké Činoherní studio s nadčasovou Orwellovou Farmou zvířat, v Chomutově už známí Černí šviháci se svým svérázným, poněkud drsným humorem nebo herečka a zpěvačka Anna Polívková. V hudební části festivalu čeká několik lahůdek, například seskupení kolem britského muzikanta působícího v Praze Phila Shoenfelta, stále populárnější kapela Charlie Straight, čerství držitelé Anděla v kategorii Objev roku skupina Zrní a jedno z nejvýraznějších hudebních těles poslední doby, kvartet Mydy Rabycad přinášející originální sound, který nazývá elektro swing.

To je jen výčet největších lákadel, umělců se samozřejmě představí mnohem víc a vystoupení dalších jsou v jednání. Multižánrový festival Otevřeno proběhne jako obvykle začátkem prvního letního měsíce, od čtvrtka 6. do neděle 9. června.