e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplické muzeum je možné projít si virtuálně

publikováno: 16.4.2020, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Po chomutovském a mostecké muzeu, která začala lákat návštěvníky na virtuální prohlídky, se připojilo také Regionální muzeum v Teplicích. Nyní si můžete prohlédnout kompletní interiéry a expozice teplického zámku.

"Je pro nás velkou radostí, že se v tuto dobu podařilo připravit pro návštěvníky zcela nově, jak velí současný trend, virtuální prohlídku sídla teplického regionálního muzea – zámku Teplice a některých stálých muzejních expozic," prozradila Vlasta Tichá.

Virtuální procházka teplickým zámkem provede návštěvníky většinou interiérů. Začíná před vchodem, kde seznámí s historií zámku. Diváci u monitorů se podívají do krypty, která je pozůstatkem kláštera benediktinek. Lebku zakladatelky kláštera, české královny Judity, pak uvidí v expozici Po stopách zaniklého kláštera. Nahlédnout můžete také do umělé jeskyně ze 17. století. Další kroky vás zavedou do zámeckých interiérů, kde si vždy můžete přečíst zajímavosti o jednotlivých místnostech.

Další prohlídka pak vede do muzejních expozic, která představuje umění 14. až 18. století, velká část expozic je věnována porcelánu, jejichž sbírá čítá na sedm tisíc předmětů. Představuje výrobky zdejších manufaktur a továren. Podívat se můžete též na sbírku hodin nebo mincí.

Virtuální prohlídka teplického muzea je k dispozici zde