e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Turistickou sezónu v Libyni zahájí Den proti úložišti

publikováno: 16.4.2018, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Protesty proti úložišti jaderného odpadu na Lubenecku v rámci celostátního Dne proti úložišti budou první akcí, pořádanou v kostele v Libyni. Akce Hudbou proti úložišti se koná v sobotu 21. dubna. V pátek 20. dubna bude bude předcházet lampionový průvod v Lubenci.

"Tento rok bude pro nás velmi důležitý. Z devíti lokalit bude stát letos vybírat čtyři, které budou postupovat do dalšího kola," říká Jitka Kantová ze Sdružení na záchranu kostela svatého Jiljí. "Pokud nechcete dalších minimálně 40 let strávit na staveništi, nechcete zažít stavební uzávěry, stojíte o nádhernou přírodu a klid, které nám může celý svět závidět a nezatížit budoucí generace jadernou skládkou, přijťe nás podpořit na tyto akce," vyzývá.

V pátek 20. dubna se bude konat lampionový průvod kolem rybníka v Lubenci, sraz je u rybárny v 19,00 hodin, po skončení se bude konat táborák. Protesty budou pokračovat v sobotu 21. dubna, kdy občanské sdružení Za záchranu kostela svatého Jiljí v Libyni zahájí novou návštěvnickou sezónu. Ve spolupráci s Destinační agenturou Dolní Poohří se v kostele otevře výstava nejlepších fotografií Dolního Poohří. V 16,00 hodin se koná bude beseda k úložišti jaderného odpadu a poté od 18,00 hodin koncert zpěvačky Jany Loty. 

Více o kostele a možné prohlídce se dozvíte v našich destinacích.