e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Stop and Stay: Inspirace z Lipna

publikováno: 16.4.2014, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Lipno - místo, kde sezóna nikdy nekončí. S tímto mottem přijede do Žatce prezentovat Evropskou exelentní destinaci Lipensko ředitelka zdejší turistické agentury Jitka Fatková. Účastníkům konference nabídne inspiraci a zkušenosti z propagace cestovního ruchu v jižních Čechách.

"Sjednocujícím prvkem je vodní nádrž Lipno, která nabízí vyžití po celý rok. Od jara do podzimu nabízí vyžití ve formě plavání, plavidel, ale i cyklistiky, in-line bruslení či pěší turistiky po stezkách kolem přehrady. Vysokou atraktivitu pro návštěvníky Lipna má Jezerní cyklo & in-line stezka, která mezi Lipnem nad Vltavou, Frymburkem a Přední Výtoní kopíruje břeh jezera a patří tak k jedné z nejhezčích stezek v Čechách. V zimě je pak Lipno známé díky bruslení na zamrzlé hladině, které se stalo fenoménem. Zároveň je Lipno zdrojem vody pro zasněžovací systém ve Skiareálu Lipno, který se například v letošní zimní sezóně ukázal jako významný pro udržení kvality zimní turistické nabídky," popsala atraktivity vodní nádrže a okolí Jitka Fatková.

"Hlavní cílovou skupinou jsou rodiny s dětmi. Lipno se zároveň věnuje i handicapovaným návštěvníkům. Za svůj promyšlený a systematický přístup a odstraňování bariér jak pro návštěvníky s handicapem, tak i pro rodiny s malými dětmi či seniory získalo v roce 2013 cenu EDEN – Evropská excelentní destinace," doplnila ředitelky společnosti destinačního managementu LIPENSKO s.r.o. Jitka Fatková.