e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kocoura Mikeše nedáme!

publikováno: 16.4.2010, kategorie: Zajímavosti, autor: Jana Bobošíková

Sdílet: facebook twitter google+

Ač to nebývá na stránkách magazínu www.e-region.cz zvykem, vážnost situace nás přinutila dát slovo politickým stranám. Konkrétně jedné politické straně, která včera vydala mimořádnou tiskovou zprávu, s jejímž obsahem vás chceme seznámit.

Suverenita – blok Jany Bobošíkové s hrůzou zaznamenala, že jednou z hlavních dnešních zpráv medií je tvrzení romských organizací, že Josef Lada byl rasista a kocour Mikeš má zmizet z dětské četby. (protože v knize mizí v cikánském pytli)

Vzhledem k tomu, že k této informaci se vyjádřily i ústřední orgány této země (Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy) a nebohého kocoura Mikeše se nezastaly, rozhodla se Suverenita vzít obranu diskriminovaného kocoura do vlastních rukou. Na svém mimořádném nočním zasedání vedení rozhodlo, že okamžitě pověří své právníky, aby zahájili všechny právní kroky vedoucí k ochraně osobnosti Josefa Lady a záchraně kocoura Mikeše pro budoucí generace dětských čtenářů. Zároveň jsme připraveni zahájit petiční akci: „Kocoura Mikeše nedáme!“

Pevně věříme, že seriozní média přijmou naši iniciativu se stejnou vážností s jakou publikovala slova o rasismu Josefa Lady a odstranění kocoura Mikeše z dětské literatury.