e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pobavte se a pomozte - koncerty pro Ukrajinu

publikováno: 16.3.2022, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Kulturní zařízení a města pořádají celou řadu benečních akcí ve prospěch Ukrajiny a válečných běženců. Zveme vás do Loun, Podbořan, Jirkova a Žatce a také na film do Teplic.

Už tento čtvrtek 17. března se ve Vrchlického divadle v Lounech koná koncert nazvaný Zpíváme pro Ukrajinu. Koncert pěveckých sborů a sólistů se uskuteční v rámci divadelní přehlídky Lounské divadlení. Tentokrát pomůžete sbírce DC Adra Chomutov. Začátek je v 19,00 hodin.

V pátek 18. března promítá teplické kino Květen dokument režiséra Vitalije Manského, který se dostal až do nitra kremelské politiky, mapuje cestu k moci jednoho z největších světových diktátorů novodobých dějin. Promítá filmu Svědkové Putinovi začíná v 19,30 hodin, vstupné ve výši 150 korun bude věnováno na sbírku organizace Člověk v tísni.

V pondělí 21. března vystoupí v kulturním domě v Podbořanech žáci a pedagogové Základní umělecké školy i dalších škol. Koncert začíná v 18,00 hodin a podpoří sbírku ukrajinského velvyslanectví v ČR.

Benefiční koncert orchestru Red Dwarf Band se bude konat 28. března od 18,00 hodin v Jirkovském divadle. Výtěžek z koncertu bude zaslán na transparentní účet "Sbírka pro Ukrajinu".

Koncert pro Ukrajinu pořádá Žatecký příležitostní sbor pořádá ve čtvrtek 24. března v Městském divadle Žatec. Společně se sborem vystoupí také někteří žáci ZUŠ Žatec. Vybrané vstupné pošle Žatecký příležitostní sbor na konto organizace Člověk v tísni na pomoc lidem z válkou postižené Ukrajiny.