e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jarní dobroměřická stuha – vzdušné souboje RC modelů

publikováno: 16.3.2015, kategorie: Vzdělávání, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

Na neděli 22. března se na letišti v Dobroměřicích u Loun připravuje zajímavá letecká událost. Uskuteční se zde totiž 3. ročník EPP COMBAT – Jarní dobroměřická stuha. Jedná se o vzdušné souboje RC modelů, kde najednou je na obloze až devět letadel. Každý model má krepovou stuhu, kterou se soupeři snaží „uloupit“. Tento typ soubojů je divácky velmi atraktivní, vzhledem k četným karambolům.

Pro nezasvěcené vysvětlení zkratek kategorií v názvu. EPP OPEN AIR COMBAT RC modely letadel nemusejí připomínat žádnou předlohu. V kategorii EPP COMBAT mohou létat různá samokřídla a  jiné poletuchy nebo polomakety EPA, ESA. AIRCOMBAT WW1+ RC modely v historickém odkazu k první světové válce. 

Časový harmonogram - sraz od 8,00 hodin na letišti, 9,00-9,30 hodin registrace, 9,45 hodin rozprava, 10,00 zahájení prvního kola, 16,00-16,30 hodin vyhlášení vítězů.

Pořadatelem akce je RC modelář Dobroměřice  - modelářské letiště Dobroměřice (GPS 50°22'9.950"N, 13°47'54.711"E). Pro nejlepší piloty připraveny poháry a ceny, soutěž se bude lítat formou „samoobsluhy“ - piloti si budou navzájem dělat rozhodčí. Pro přítomné bude zajištěno občerstvení, oběd pro piloty je zahrnut v ceně startovného, možnost parkovaní přímo na letišti. Případné další informace na www.rcdobromerice.cz.