e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Masopustní sobota v Březně

publikováno: 16.2.2012, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Eva Dušková

Sdílet: facebook twitter google+

Maškary vejdou do ulic v sobotu 18. února i v Březně u Chomutova. Kromě tradiční masopustní zábavy pro děti i dospělé v restauraci U Rybníčka zažijí letos místní i opravdový průvod nejrůznějších pohádkových a nadpřirozených postav. Součástí průvodu bude i povoz s poníky, na němž budou během jízdy po obci vyhrávat muzikanti veselé písně.

Dokonce se ke mně donesla zpráva, že šikovné pekařky napečou koblihy pro účastníky průvodu,“prozrazuje starosta Března Zděnek Valenta. Maškary se sejdou dopoledne v 10 hodin na parkovišti u restaurace a za rozpustilého veselí dojdou ke starostovi na radnici požádat jej o povolení pořádání masopustní zábavy. Pak budou za tance a zpěvu dál pokračovat po obci.
 
Odpoledne od 15 hodin vypukne v restauraci maškarní bál pro děti, který tu má tradici už několik desítek let. Občanské sdružení SRPDŠ Březno pozvalo hudební divadlo Hnedle Vedle z Klášterce nad Ohří, jehož program a pásmo písniček a soutěží děti zabaví až do pozdního odpoledne. S úderem dvacáté hodiny začne veselice pro dospělé, nebude chybět hudba v podání skupiny Úlet a soutěž o nejlepší masku.