e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Alkomagie Severu

publikováno: 16.1.2015, kategorie: Výstavy, autor: Vlasta Tichá

Sdílet: facebook twitter google+

Regionální muzeum v Teplicích a Vědecké studio Stará milenka zvou na vernisáž výstavy Patrika Vetrugina / Patrika Linharta Alkomagie Severu. Koná se ve čtvrtek 22. ledna v 18,00 hodin ve III. výstavní místnosti teplického zámku.

Součástí vernisáže jsou autorské čtení a performance Radka Fridricha, Petra Stejskala, Adolfa Formánka a představení knižních novinek Patrika Linharta Šílený Trist a Vienna Calling a decentní hudební přeludium.

Patrik Vetrugin (*1975 v Duchcově) tvoří v Teplicích a v Duchcově. Vedle několika samostatných výstav (Teplice, Most, Děčín, Brno, Duchcov) se účastnil trojice společných výstav malujících literátů a píšících výtvarníků Slovem i písmem 2008 (Praha, Havlíčkův Brod, Brno). Kresbami, kolážemi a fotografiemi dotváří knihy Pavla Jazyka a Patrika Linharta – v poslední době Spící Hrůza (2011), Vyprávění nočních hubeňourů (2013) a Šílený Trist (2014). V kostce lze říci, že členové Vědeckého studia Stará milenka Vetrugin, Jazyk a Linhart jsou heteronyma jedné a téže osoby.