e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Soutěž Zlatý erb vyhlašuje další ročník

publikováno: 16.1.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Alena Tichá

Sdílet: facebook twitter google+

I v letošním roce se mohou obce a města přihlásit do soutěže, která se zaměřuje na kvalitu webových stránek a dalších poskytovaných elektronických služeb úřadů, jejichž hlavním cílem je usnadňovat život svým občanům. V loňském ročníku bodovali hned dva zástupci Ústeckého kraje. Most zvítězil s TV Most Expres v kategorii Nejlepší elektronická služba, Libochovany si mezi obcemi zasloužily stříbrnou příčku. Hlasovat může i veřejnost.

Sdružení Zlatý erb vyhlásilo 14. ročník soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Nad cenou o nejlepší elektronickou službu převzal osobní záštitu prezident Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal.

Cílem soutěže je podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy prostřednictvím rozvoje informačních služeb poskytovaných občanům i specifickým skupinám uživatelů s využitím internetu a ostatních elektronických médií a přispět tak k rozvoji kvality života ve městech, obcích a krajích České republiky.

Formulář přihlášky do soutěže je k dispozici na webové stránce soutěže www.zlatyerb.obce.cz. I letos mohou soutěžit také weby měst, obcí a regionů zaměřené na turistický ruch. Budou se vyhlašovat také zvláštní ceny.

Do soutěže Zlatý erb se mohou zapojit i uživatelé městských a obecních stránek. Mohou dát svůj hlas do tzv. ceny veřejnosti, například své obci. Pokyny zájemci naleznou na stránkách soutěže. Hlasovat mohou všichni uživatelé internetu, kteří disponují platnou e-mailovou schránkou, na niž bude poslána ověřovací zpráva. Hlasovat lze pouze pro jedno město nebo obec.