e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Michal Pavlíček a Monika Načeva v Kadani

publikováno: 16.1.2012, kategorie: Hudba, autor: Jan Losenický

Sdílet: facebook twitter google+

Koncert se koná v úterý 17. ledna od 19 hodin na Střelnici v Kadani. Monika Načeva se do uší posluchačů zapsala mimo jiné vskutku precizní nahrávkou Možnosti tu sou (1994) s texty Jáchyma Topola. Již tehdy na hudbě spolupracoval Michal Pavlíček. Rovněž další nahrávka Nebe je rudý nebo zpěvaččiny sólové projekty Mimoid a Fontanela, na nichž značně experimentuje s elektronikou, stojí jistě za povšimnutí.

Michala Pavlíčka není asi nutno nějak sáhodlouze představovat. Tento hudební skladatel, kytarista, zpěvák a textař je autorem hudby k mnoha divadelním představením, televizním inscenacím, seriálům, filmům, baletům a představení pro Laternu magiku, muzikalům (např. Excalibur, Obraz Doriana Graye, Dáma s kaméliemi). Pavlíček byl člen mnoha významných souborů, např. jazzrockové Bohemie, obou podob Pražského výběru, BSP (Baláž-Střihavka-Pavlíček), zakladatel skupin Stromboli a později Big Heads.

Jako vyhledávaný studiový muzikant se účastnil nahrávání desítek alb nejrůznějších umělců a formací – např. Báry Basikové, Mahagonu, Hany Hegerové, Zuzany Michnové, Moniky Načevy, Lucie Bílé, Jany Kratochvílové, ale třeba i Karla Gotta. Podílel se na natáčení hudby k televiznímu seriálu Návštěvníci a byl jedním z hlavních spolutvůrců televizního pořadu Na Kloboučku.