e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 17. až 19. listopadu

publikováno: 15.11.2017, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Dva týdny po konci turistické sezóny, dva týdny před Adventem máme před sebou jen pár akcí, ale o to zajímavějších. Nabízíme strašidelné prohlídky v Jirkově, noc divadel, první plesy a předvánoční nákupy na blešáku nebo fler jarmarku.

Strašení ve věži
V jirkovské městské věži bude strašit, a sice v sobotu 18. listopadu. V kostelní věži se probudí duchové, strašidla a pohádkové bytosti a děti je mohou přijít navštívit od 15,30 do 19,30 hodin. Prohlídky začínají každých 30 minut, vstupné 50 Kč. Rezervace vstupenek v informačním centru Jirkov v Kostelní ulici, tel. 474 654 265.

Dny otevřených dveří ve flájské oboře
Tento víkend bude opět umožněn vstup do obory Fláje v Krušných horách na Litvínovsku, a to od 17. do 19. listopadu vždy od 10,00 do 15,00 hodin. Vstup povolen pro pěší a cyklisty jen po vyznačené trase - asfaltová komunikace Šumenské údolí – Zámecká křižovatka, Zámecká křižovatka – Dlouhá Louka.

Moldavský půlmaraton
Podzimní běh se psem jako součástí RaidLight Moldavského půlmaratonu se koná v neděli 19. listopadu na Moldavě v Krušných horách. V 11,00 hodin startuje nejdelší trať 34 km, která vede z Moldavy až k Flájím, ve 12,00 hodin pak kratší trasy na 6, 14 a 21 km. Informace a přihlášky na www.moldavsky-pulmaraton.cz.

Noc divadel
Večer ze soboty na neděli se otevřou mnohá divadla v České republice, v nichž v 19,00 hodin společně diváci zatleskají hercům. Docela velké divadlo v Litvínově se připojí speciální inscenací Láska a čas, které přiblíží nejslavnější historické milostné zápletky. Vstupné je dobrovolné. Připojí se též Městské divadlo v Mostě, které uvede vyprávění Barona Prášila v podání Jiřího Krause. Vstupné 200 korun.

Nultý Advent
S trochu předčasným začátkem Adventu přichází Velká Černoc u Žatce. Program nazvali Nultý Advent a koná se v sobotu 18. listopadu od 13,00 hodin na návsi a v kostele, otevřena bude od 13,30 hodin také hrázděnka s vánoční výzdobou. V 15,00 hodin začíná v kostele svatého Václava mše a hudební vystoupení dětí v 17,15 hodin dojde na rozsvěcení vánočního stromu a betlému. Součástí programu budou vepřové hody, ukázka kovářské výroby, chráněná z dílna z Mostu a prodej dárkových předmětů a dobrot.

Připomínka 17. listopadu
Oslavy 17. listopadu pořádá město Klášterec nad Ohří v pátek od 17,00 hodin v kostele Nejsvětější Trojice. Na vzpomínkové akce se podílí také studenti Gymnázia a Střední odborné školy.
Sametové setkání chystá také město Kadaň, uskuteční se v pátek od 17,00 hodin na Mírovém náměstí.
V rockovém hávu se ponese vzpomínka v Lounech v restauraci Stromovka, kde vystupí kapely Deep Purple revival, Aliance Rock a Ace.

Čas plesů
Začíná plesová sezóna! Jeden z prvních plesů se koná v Koloseu v Krupce, a to Svatomartinský v pátek 17. listopadu od 20,00 hodin. Den poté, v sobotu 18. listopadu se tamtéž koná dětská maškarní karneval, začátek ve 14,30 hodin.
Sportovci, přesněji řečeno cyklisté, budou mít svůj ples v Kadani v KD Střelnice. Ples Poháru Peruna začíná v pátek ve 20,00 hodin, hraje orchestr Milana Dunky.
Zatančit si ale můžete také v litvínovské Citadele, kde se v pátek od 19,00 hodin koná tančírna s mistrem Stanislavem Uxou. Tančit se bude též v neděli od 15,30 hodin na Benediktu v Mostě, kde hraje Stará sešlost.
Profesionální tance pak budou k vidění v sobotu od 14,00 hodin na Velké ceně města Chomutova, mezinárodní soutěži ve standardních a latinskoamerických tancích, která se koná v divadle.

Fler jarmark
Nakoupit s předstihem vánoční dárky můžete o víkendu v Chomutově. V sobotu 18. listopadu od 9,30 hodin se v Galerii Špejchar koná fler jarmark s více než sedmi desítkami tvůrců. Ve stejný den se pak od osmi hodin konání na blízkém náměstí 1. máje farmářské trhy.

Blešák
Podobnou příležitost k nakupování nabídne také Lounský blešák v restauraci Stromovka v Lounech. Koná se v sobotu od 10,00 do 17,00 hodin.

Festiklip on-line
V neděli 19. listopadu v 18,00 hodin se dívejte na facebook e-live, kde bude probíhat on-line vyhodnocení soutěže o nejlepší video FestKlipu. Sejde se odborná porota, která se k soutěžícím videoklipům vyjádří. Než se porota rozhodne, tak  se představí a zahraje blues band Lady I Trio. Více o soutěži hudebních klipů na www.festklip.cz.

Koncerty
V kostele svatého Ignáce v Chomutově budou muzikanti v pátek 17. listopadu od 18,00 hodin vzpomínat na Waldemara Matušku, vystoupí Stráníci, Duo Popelka, Petr Brandl, Album a další.
V mosteckém rokáči na Vinohradech se bude hrát už ve čtvrtek 16. listopadu, kdy vystoupí Hard Rock Džem, v pátek pak Purplemania s programem In Rock, neobvyklé hudební spojení s dívčím smyčcovým triem String Ladies.
V mosteckém děkanském kostele se v pátek 17. listopadu od 18,00 hodin koná koncert pro varhany, trubku a zpět.
Operní představení z Metropolitní v New Yorku nabídne v sobotu 18. listopadu od 18,45 hodin Městské divadlo Žatec. Na programu je přenos Anděla zkázy.
V sobotu koncertuje v Jazz clubu v Teplicích v prostorách zámku kapela Duende. Čistě autorský repertoár vychází z latinsko-americké a hispánské kultury, okořeněné kapkou popu a také jazzu s prostorem pro improvizaci.

Foto: Oblastní muzeum v Mostě.