e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

I v listopadu mají na Horním hradě stále otevřeno

publikováno: 15.11.2011, kategorie: Turistika, autor: Alena Svobodová

Sdílet: facebook twitter google+

Památky se uložily k zimnímu spánku – ne tak Horní hrad! Pokud hledáte listopadový tip na výlet pak vězte, že mají otevřeno a to každodenně a samozřejmě i víkendech a státních svátcích od 10 do 17 hodin. K vidění jsou stálé expozice, nově mezi nimi přibyla výstava pohlednic z let 1890 – 1950 zachycující nejen hrad, ale i okolní kraj v proměnách časů. Mnohá místa budete jistě znát.

Připravili zde pro Vás, právě z Jakubových sbírek, rozsáhlou kolekci panelů s pohlednicemi okolních hradů, vsí, lázní a celého romantického údolí Egerthalu. A to od Hasištejna až po Andělskou Horu, okolní Doupovské i Krušné hory nevyjímaje. Pohlednice jsou ze sbírek Jakuba Hejtíka. Ve zrekonstruovaném interiéru zámecké kaple můžete zapálit vzpomínkovou svíčku a věnovat chvilku k zamyšlení v naší uspěchané době.  

Stavební činnost na obnově hradu neutichá a tak můžete aktuálně sledovat výstavbu krovů na jednom z hradních paláců. O víkendech se zde můžete i občerstvit – na nádvoří se grilují klobásky, které můžete zapít točeným pivem. Komu by to bylo málo, a chtěl by se na hradě pořádně rozšoupnout, nabízí zde možnost uspořádání hostiny ve vytápěné hradní hodovně (na objednávku).

Další informace na www.hornihrad.cz