e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Malá porcelánová cesta

publikováno: 15.11.2010, kategorie: Výstavy, autor: Jitka Bažantová

Sdílet: facebook twitter google+

Regionální muzeum v Teplicích se účastní akce "Malá porcelánová cesta", která se uskuteční v sobotu 20. listopadu. Jedná se o jednodenní návštěvu vybraných objektů v okrese Teplice zabývajících se buď výrobou nebo prezentací porcelánu. Teplické muzeum návštěvníkům v této souvislosti nabízí prohlídku výstavy míšeňského porcelánu z muzejních sbírek s názvem "Pod značkou zkřížených mečů". Veškeré informace o akci naleznete uvnitř článku.

Pozvánka pro všechny ctitele, milovníky a zájemce o historii a výrobu porcelánu na „Malou porcelánovou cestu“ městy Dubím, Duchcovem a Teplicemi v sobotu 20. listopadu 2010
A co uvidíte?

v Dubí:

V Českém porcelánu a. s. výroba a malování tradičního cibuláku a hrnků.
Prohlídka vzorkovny se sortimentem vánoční nabídky 2010.
Možnost poobědvat v rozsáhlé jídelně po předběžné objednávce u pí Štěpánkové na č. tel. 417518111, e-mail d.stepankova@cesky.porcelan.cz, nejpozději do 15. 11. 2010.
Možnost nákupu dárků ve dvou prodejnách přímo v závodě a dvou prodejnách v Teplicích.
Parkování zajištěno.
Exkurze od 7:00 do 14:00 hodin, dětem vstup povolen od 5 let.

V ateliéru Design keramiky  Fakulty umění a designu Univerzity J. E. Purkyně, Tovární  50, Dubí 2 můžete shlédnout kromě běžného provozu i výstavku studentských prací.
V přilehlé Výstavní síni designu FUD Vás zveme na derniéru výstavy grafik a skla Prof. Vladimíra Kopeckého, ve 13:00 hodin proběhne premiéra a křest filmu ,,Ateliér Design keramiky“ za účasti autorů filmu Vladislava Veselého, Ing. Janky Veselé, Tomáše Tona, Jana Burdy, DiS.
Ateliér bude přístupný od 9:00 do 14:00
V přízemí této budovy pak je možné shlédnout i výrobu dekoru pro porcelán.
Exkurze od 7:00 do 16:00 hodin.
Možnost parkování ve dvoraně zajištěna
             
Prohlídka interiéru kostela Panny Marie, který nechal postavit hrabě Carlos Clary- Aldringen podle vzoru benátského pozdně gotického kostela La Madona dell´Orto.
Otevřen bude od 10:00 hodin s tím, že od 15:30 hodin bude možno vyslechnout koncert vokálních souborů Consilium a For Vox.

v  Duchcově:

V závodě Českého porcelánu a. s. Royal Dux shlédnete výrobu tradičního figurálního porcelánu s porcelánovými krajkami, váz a jiných ozdobných předmětů včetně rozsáhlé vzorkovny.
Možnost nákupu dárků v podnikové prodejně v Teplické ulici v Duchcově.
Parkování zajištěno.
Exkurze od 7:00 do 14:00 hodin.

v Teplicích:

V regionálním muzeu je pro všechny připravena připomínka 300 let od zahájení výroby porcelánu v Míšni, první porcelánce v Evropě. Prezentována je výstava s názvem „Pod značkou zkřížených mečů“.
Otevřeno je od 10:00 do 12:00 hodin a od 13:00 do 17:00 hodin.